Huawei and Honor

Huawei možná prodá Honor. Obchod za 339 miliard.

Společnost Huawei Technologies se s největší pravděpodobností chystá prodat svojí podznačku Honor, a to za v přepočtu 339 miliard korun. Kupcem by dle všeho měl být čínský distributor a lokální vláda města Šen-Čen. Touto transakcí by se Honor mohl vymanit z amerických sankcí, čímž by měl větší šance uspět na trzích mimo Čínu.

Huawei vytvořil značku Honor v roce 2013, divize ale funguje převážně nezávisle. Prodává chytré telefony přes své vlastní internetové stránky a dodává je dalším maloobchodním prodejcům. V Číně konkuruje značkám Oppo, Xiaomi a Vivo. Krom Číny své přístroje prodává také v jihovýchodní Asii a v Evropě.

Huawei

Každopádně žádné oficiální vyjádření jak ze strany Huawei, Honoru, stejně jako Digital China a vlády města Šen-čen nezaznělo.

Psali jsme: Huawei se stal jedničkou.

Podle nejnovějších zpráv to vypadá, že poté, co se značka Honor osamostatní od společnosti Huawei, tak se ke značce Honor přidají někteří z vedoucích pracovníků společnosti Huawei. Huawei Consumer Business COO Wansao se může připojit ke společnosti Honor jako předseda představenstva, zatímco nynější současný prezident společnosti Honor Zhao Ming bude působit jako generální ředitel této nové společnosti.

Podle všeho to také vypadá, že si společnost chce též udržet všechny své zaměstnance. Dle dostupných informací to vypadá, že ve společnosti Honor je v současnosti zaměstnáno více než 7 000 zaměstnanců a uvádí se, že se postupně přestěhují z ústředí Huawei v Shenzhenu do nových kancelářských prostor v okrese Futian na okraji Shenzenu.

Psali jsme: Huawei i přes sankce v tržbách před Samsungem. Nejdražší smartphony kupují Američané.

Jak vše dopadne, a zda-li se největší mobilní transakce v posledním období opravdu uskuteční, to se nechme překvapit. Pokud by se tak stalo, na Honor by se již nevztahovaly sankce ze strany Spojených států, což bude patrně hlavní důvod celého obchodu.

AN
Zdroj: Gizmochina; Reuters


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..