Statistiky StatCounter

Statistiky StatCounter za leden. Chrome stále nedostižný.

V současné době lze čerpat data již pouze od služby pro analýzu webového provozu StatCounter. NetMarketShare, který po 14 let byl prakticky primárním zdrojem uváděným ve většině článků po celém světě, oznámil již v říjnu minulého roku, že ukončuje činnost v poskytování těchto dat. Důvodem byly nastávající změny v prohlížečích, zvláště omezení hlavičky User-Agent, jenž dle služby rozbije technologickou detekci do té míry, že by to mohlo přinést dlouhodobé nepřesnosti. Tudíž se pojďme podívat na statistiky StatCounter.

Webové prohlížeče celosvětově (Desktop) – Leden 2021

V segmentu Prohlížečů je situace dlouhodobě stejná, tedy hlavně co se týče prvního místa, které neochvějně patří prohlížeči Chrome. Bylo tomu tak i v lednu 2021, následují Safari, Firefox a Edge.

Webové prohlížeče Česká republika (Desktop) – Leden 2021

Když se podíváme čistě na Českou republiku, tak zde je situace kolem prohlížečů rozdílná od celosvětových dat. První místo je stejné, i u nás exceluje prohlížeč Chrome s 63,5 %. Druhou pozici ovšem zastává Firefox s více jak 13 procenty, následován Edge s 9,79% a Operou s 5.82%. Teprve pak přichází v oblíbenosti na řadu Safari a IE.

Operační systém celosvětově (Všechna zařízení) – Leden 2021

Další statisiky StatCounter se budou týkat operačních systémů. Celosvětově na všech zařízeních dominují Android a Windows, následované operačním systémem iOS.

Operační systém celosvětově (Desktop) – Leden 2021

Jaká je situace u operačních systémů pouze na Desktopech? Tady jednoznačně dominuje Windows s více jak 76 procenty, OS X zaujímá druhé místo s téměř 17 % a pro zajímavost Linux nemá ani 2 procenta.

Vyhledávače celosvětově (Desktop) – Leden 2021

Nikoho asi nepřekvapí, že v 85,86 procentech je používán jako vyhledávač Google. Daleko za ním se krčí Bing a Yahoo!

Vyhledávače Česká republika (Desktop) – Leden 2021

V České republice je opět, dle statistiky StatCounter, situace i ohledně vyhledávačů jiná. U nás máme národní vyhledávač Seznam, který se používá v 11,72 %. Samozřejmě i v Česku je premiantem vyhledávač od Googlu s více jak 80 procenty.

AN
Zdroj: StatCounter


Uveřejněno

v

od

Komentáře

2 komentáře: „Statistiky StatCounter za leden. Chrome stále nedostižný.“

  1. […] Statistiky StatCounter za leden. Chrome stále nedostižný. […]

  2. […] Statistiky StatCounter za leden. Chrome stále nedostižný. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..