Parler

Parler žije. Po měsíci se vrátil na novém hostingu.

Parler žije, i když nový restart nebyl úplně jednoduchý. Parler žije opětovně od 15. února 2021, navrátil se tedy po více než jednom měsíci zpět. A jelikož tato sociální síť získala hosting mimo velké technologické společnosti ovládající trh, tak nehrozí, že by Parler opět někdo vypnul.

“We are off of the big tech platform, so that we can consider ourselves safe and secure for the future,” prohlásil Mark Meckler, úřadující generální ředitel. Dále sdělil, že platforma zůstane věrná svým kořenům svobody projevu.

Restart

V úvodu jsme psali, že restart nebyl úplně jednoduchý. Také proto jsme čekali s článkem až na dobu, kdy bude zřejmé, že vše bude opravdu fungovat. Nový rozjezd je vždy náročný, funkčnost platformy měla mnohé trhliny. Každopádně den po dnu se dolaďuje. Prozatím mohou Parler používat jen dosavadní a již registrovaní uživatelé, nové registrace by měly být spuštěny příští týden.

Parler se tedy přestěhoval na novou počítačovou serverovou farmu poté, co společnost Amazon Web Services 11. ledna vypnula platformu sociálních médií. 20 milionů uživatelů Parleru tak může od počátku tohoto týdne opět využívat tuto síť.

Mark Meckler

Mark Meckler je údajně zatím jen dočasným hlavním šéfem firmy, tím se stal poté, co Johna Matzeho začátkem února odvolala správní rada. Prozatimním generálním ředitelem byl jmenován proto, aby pomohl s opětovným spuštěním sociální sítě Parler a též při hledání nového stáleho generálního ředitele.

Mark Meckler je právník, podnikatel a obhájce svobody projevu, který vytvořil dvě velké konzervativní místní organizace, Tea Party Patriots a Convention of States.

Parler žije

Parler, který je jakousi obdobou sociální sítě Twitter, oproti které ovšem vyznává prioritně svobodu slova a nijak nemoderuje obsah v příspěvcích, je tedy zpět. Navzdory velkým technoligickým gigantům jako Amazon, Apple či Google. V obchodech Apple Store a Google Play Store ovšem aplikaci nehledejte, stále je zakázána.

AN; Parler


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..