Elements of AI - Kurz Umělá inteligence

Elements of AI dorazil do Česka. Kurz o umělé inteligenci zdarma.

Spolek prg.ai ve spolupráci s ČVUT v Praze, Univerzitou Karlovou a Úřadem vlády České republiky přináší českou verzi celosvětově oblíbeného online kurzu Elements of AI.

Celý program online kurzu Elements of AI je bezplatný a zamýšlí ukázat, co umělá inteligence umí, jak funguje a jaká s sebou přináší pozitiva i rizika. Oficiální spuštění české verze Elements of AI proběhne 25. března 2021 od 16:30 na YouTube kanále prg•ai.

Bezplatný kurz Elements of AI

Jak umělá inteligence vypadá? Ovlivní váš život a práci? Kam se ubírá její výzkum a jaká praktická využití můžeme očekávat v příštích letech? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky najdete v online kurzu pro veřejnost Elements of AI, který je dostupný i v češtině, a to zcela zdarma.

Program je rozdělen do šesti kapitol, které vás provedou základními koncepty umělé inteligence. Dostane se ovšem také na filozofická či etická témata. Navíc zjistíte, jak s její pomocí vždy vyhrát piškvorky, a dozvíte se, co je to strojové učení nebo jak funguje počítačová neuronová síť.

Elements of AI byl vytvořen ve spolupráci Helsinské univerzity s finskou společností Reaktor s cílem vzdělat v problematice umělé inteligence 1 % evropské populace. Od spuštění v roce 2018 kurz absolvovalo už 620 000 lidí a díky českému překladu se svět této technologie otevírá i vám.

Cíle projektu Elements of AI

Projekt AI je série bezplatných online kurzů, které připravila společnost Reaktor a Helsinská univerzita. Chce motivovat co nejvíce lidí, aby se seznámili s umělou inteligencí a porozuměli tomu, čeho lze a nelze jejím prostřednictvím dosáhnout. Účastníci tohoto kurzu, který kombinuje teorii s praktickými úkoly, se navíc dozvědí, jak mohou začít vytvářet metody založené na umělé inteligenci. Kurz lze absolvovat vlastním tempem.

Certifikát

Pro získání certifikátu musíte splnit alespoň 90 % úkolů, z nichž alespoň 50 % musíte zodpovědět správně.

Správnost se vypočítá jako průměrná správnost všech dokončených úkolů (všechny úkoly tedy mají stejnou váhu). Otevřené odpovědi se počítají jako 100% správné v případě, že byly schváleny.

Jak dlouho kurz trvá?

Kurz můžete absolvovat vlastním tempem, doporučujeme však, abyste se jej pokusili dokončit za šest týdnů. Dle zkušeností studenti kurz spíše dokončí, pokud si stanoví termín.

Každá část kurzu zabere odhadem 5 – 10 hodin. U některých úkolů budete muset dlouho přemýšlet, kreslit si schémata na papír a srovnávat je s teorií – tyto úkoly mohou zabrat až 45 minut. V kurzu je také mnoho odkazů na doplňující materiály, jejichž přečtení bude vyžadovat další čas navíc.

Spolek prg.ai

Spolek prg.ai byl založen roku 2019 skupinou akademiků z Českého vysokého učení technického v Praze, Univerzity Karlovy a Akademie věd České republiky s významným přispěním hlavního města Prahy. Za tímto bezprecedentním spojením lidských a institucionálních kapacit stojí vize naplno využít zdejšího potenciálu a proměnit Prahu v evropské centrum umělé inteligence.

AN


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

2 komentáře: „Elements of AI dorazil do Česka. Kurz o umělé inteligenci zdarma.“

  1. […] Elements of AI dorazil do Česka. Kurz o umělé inteligenci zdarma. […]

  2. […] Elements of AI dorazil do Česka. Kurz o umělé inteligenci zdarma. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..