Základy digitálního marketingu - Google Digitální Garáž

Google Digitální Garáž – Kurz online marketingu.

Společnost Google spustila Digitální Garáž v České republice již před více než 4 lety, a to ke konci února 2016. Jedná se o celosvětový projekt, ve kterém chce Google přetavit uživatele na odborníky v digitálním marketingu. Cílem projektu Digitální garáž je tedy i Čechům, Moravanům a Slezanům pomoci získat lepší znalosti z digitálního prostředí. Dalo by se říci, že chce pomoci v získání jakési digitální gramotnosti.

Závezek Googlu a partneři.

Závazkem Googlu je do konce roku 2021 skrze Google programy a nástroje pomoci 130 000 českým firmám a jednotlivcům využívat internet k růstu svého podnikání, nalezení práce a rozvoji kariéry. Partnery projektu jsou například Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR či Vysoká škola ekonomická v Praze a další subjekty.

Když se lidé naučí využívat internet na maximum, je úžasné, jak to může přispět k růstu jednotlivců, firem i celé ekonomiky. Google chce, aby si každý mohl osvojit digitální znalosti, které mu pomohou podílet se na tomto růstu a vytěžit z technologické revoluce maximum. Stěžejním kurzem, o kterém si povíme v tomto článku více, budou Základy digitální gramotnosti, kdy po úspěšně završené certifikační zkoušce obdrží uživatel oficiální Certifikát od Googlu.

Mohlo by vás zajímat: Poptávka po iPhonech 12 přináší větší znečištění ovzduší v Číně.

Má absolvování Digitální Garáže smysl a kdo jí využije?

My se domníváme, že ano. Získáte základní komplexní pohled na digitální marketing. Upřímně si řekněme, že jde o vhled zcela a velmi obecný. Nečekejte tedy zabřednutí do hloubky, které je pro zvládnutí online marketingu naprosto nezbytné. Každopádně pro ty, co nemají žádné znalosti v online marketingu, nebo teprve začínají, se určitě vyplatí strávit pár dní nad tímto kurzem, jenž je mimochodem zdarma!

Využití je široké, od jednotlivců, které téma zajímá až po podnikatele, kteří mohou využít internet ku prospěchu svého byznysu. Při výuce jsou ke shlédnutí všechna témata v online marketignové sféře, tedy od vyhledávací sítě, přes obsahovou síť, videoreklamy, ale i mobilní aplikace, e-mailový marketing až k sociálním sítím. Google tedy v Digitální Garáži nabízí přesah znalostí v různých oborech a není striktně zaměřen jen na Google. Koneckonců pro příklad nemá Google problém v některých tématech vedle svých služeb, jako je Google Ads, zmínit i konkurenta ze Seznamu Sklik.

Může vás zajímat: Pinterest – Katalog nápadů. Sociální síť a bookmarking v jednom.

Způsob výuky a délka kurzu

Výuka probíhá formou videí, která jsou buď živá, kdy v nich vyučují reální lidé, anebo animovaná. Vše se odehrává v českém a slovenském jazyce, pokud by mladší generace ne úplně rozuměla bratrskému jazyku, pak je možnost si ve videu zapnout titulky. Videa můžete samozřejmě přeskočit, pokud se v tom či onom tématu cítíte erudovaní, a začít hned kvízem. Kvíz se skládá z různých druhů otázek, kde má každá několik možností. Při nesprávné odpovědi víte okamžitě, zda jste odpověděli správně či ne, a můžete to zkusit znovu. „Nevzdávejte to“ na vás občas vyskočí, když jste si vedli dobře ale přeci jen s nějakou chybou.

Kurz je rozdělen do 26 modulů, které obsahují několik samostatných témat. Po absolvování jednotlivých lekcí přijde na řadu závěrečný test daného modulu, za jeho absolvování získáte příslušný odznak. Jedenkrát za dobu kurzu můžete přeskočit hned na test, bez absolvování kvízů jednotlivých lekcí.

Pokud chcete poctivě shlédnout všechna výuková videa, pak si i s odpověďmi v kvízech a testech vyhraďte nějakých 15 hodin čistého času. Google uvádí, že průměrně projití všech modulů trvá uživatelům 8 hodin. Kurz můžete absolvovat naprosto svým vlastním tempem, je jen na vás, zda si ho rozložíte na několik měsíců, anebo ho zvládnete za týden.

Psali jsme: Nintendo má stále skvělé prodeje, napomohla i pandemie.

Certifikát

Až posbíráte všech 26 odznaků, tedy splníte všechny moduly, čeká na vás závěrečný test. Pokud ho úspěšně absolvujete, je třeba zodpovědět správně 80 % otázek, pak vám Google vystaví oficiální Certifikát.

Google Digitální garáž - Certifikát Anděla Azazela

Certifikát je autentický dokument vytvořený organizací Internet Advertising Bureau (IAB). Dokládá, že jste absolvovali všechna témata na webu Digitální garáž. Díky tomuto Certifikátu se svými digitálními dovednostmi můžete pochlubit zákazníkům, zaměstnavatelům, učitelům či přátelům.

Závěrem

Kurz můžete absolvovat prostřednictvím všech současných prohlížečů, stejně tak na jakýchkoliv zařízeních, ať už se jedná o PC, notebook, tablet či smartphone, neb je platforma optimalizována pro obrazovky všech typů a velikostí.

Další kurzy, které můžete zkusit, naleznete v odkazech

Anděl Azazel, AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

4 komentáře: „Google Digitální Garáž – Kurz online marketingu.“

  1. […] Google Digitální Garáž – Kurz online marketingu. […]

  2. […] Google Digitální Garáž – Kurz online marketingu. […]

  3. […] konci minulého roku jsme tu představovali Google Digitální Garáž – Kurz online merketingu. Jak si poradil s Digitální garáží sám zakladatel AzaNovin Anděl Azazel, tak to se můžete […]

  4. […] Google Digitální Garáž – Kurz online marketingu. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..