Discord logo

Discord – Místo, kde si může komunita popovídat.

Ať už se jedná o školní kroužek, partu hráčů, mezinárodní uměleckou komunitu, anebo prostě skupinku přátel, kteří spolu chtějí trávit čas. Pak je to právě Discord, který nabízí jednoduchou cestu, jak spolu mluvit dennodenně a vídat se častěji.

Původně to byla hlavně hráčská platforma pro komunikaci, v červnu roku 2020 ovšem došlo ku změně. Discord se přetavil v platformu pro komunity obecně, jejíž mottem jest „Místo, kde si můžeš popovídat.“ Je alternativou Skypu, TeamSpeaku a ostatních podobných služeb.

Pouze pro zvané

Servery jsou rozdělené do tematických kanálů, kde můžete spolupracovat, sdílet nebo prostě probrat všední záležitosti, aniž byste zaplavili skupinový chat. Na jednotlivé servery potřebujete pozvánku, čímž je zaručeno, že komunita se bude rozvíjet správným směrem jen s těmi „chtěnými“.

Discord servery

Servery složí jako soukromé komunity a mají robustní systém oprávnění, na rozdíl od skupinových chatů. Nabízí strukturování konverzací do oddělených kanálů či kategorií, které dále doplňují kanály pro hlasový hovor a sdílení videoobsahu. Založit server může kdokoliv, a tím nastartovat komunitu jakéhokoliv rozsahu s nástroji pro správu a vlastním nastavením oprávnění pro členy.

Discord PC Tablet Mobil
zdroj: Discord

Proč Discord?

Protože si můžete vybudovat vlastní místečko, kde se budete cítit dobře. Váš server je vaším domovem, který sdílíte jenom s těmi výjimečnými lidmi, které pozvete.

V textových kanálech rozdělených dle témat si zorganizujete hovory o všem, co vás baví. Podělte se o své poslední kulinářské přešlapy, zatímco plánujete herní večer na další týden.

Hlasové kanály

Máte čas na pokec? Usaďte se v hlasovém kanálu. Jsou to takové salónky vašeho serveru, kde se můžete kdykoliv během dne přidat do hlasové nebo video konverzace a pak zase odejít.

Discord multiplatformní

Discord vám pojede jako aplikace na Windows, Linux, MacOS, iOS i Android. Lze využít i webový prohlížeč.

Koupí Discord Microsoft?

V posledních dnech se hovoří o tom, že Microsoft jedná s Discord Inc. o jeho odkoupení, částka by měla přesahovat 10 miliard dolarů. Jestli k tomuto prodeji dojde je ovšem otázkou, další možností jest, že firma brzy vstoupí na burzu. Nechme se překvapit, jak nakonec vše dopadne.

AN


Uveřejněno

v

,

od

Značky:

Komentáře

Jeden komentář: „Discord – Místo, kde si může komunita popovídat.“

  1. […] Discord – Místo, kde si může komunita popovídat. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..