StatCounter - Statistiky

Desktop vs Mobil vs Tablet – Statistiky StatCounter

Po měsíci jsou tu opět Statistiky StatCounter. Dnes vám hned na záčatek ukážeme statistiku, kterou jsme zatím ještě nezařdili, bude se jednat o srovnání procentuálního zastoupení jednotlivých zařízení, tedy desktop vs mobil vs tablet. Jako obvykle přineseme srovnání celosvětové s tím, jak je to v České republice. A v dalších dnešních statistikách za měsíc březen se budeme výhradně věnovat těm desktopovým.

Desktop vs Mobil vs Tablet (Březen 2021)

Co se týče srovnání v používání desktopu a mobilu, pak existuje značný rozdíl v celosvětových statistikách a tím, v jaké míře se používají tato zařízení v České republice. Zatím co ve světě již delší čas lidé upřednostňují smartphon před PC či notebookem, pak u nás je situace naprosto opačná. V Česku stále naprosto jasně dominuje desktop. Jaké to může mít vysvětlení, tedy jaký je důvod toho, že se v ČR situace tak zásadně liší od zbytku svěna, to nám zůstává záhadou.

Prohlížeče – Desktop (Březen 2021)

V kategorii Prohlížeče na desktopu se oproti minulému měsíci nic výrazného nezměnilo, pouze v celosvětových statistikách lehce předběhl Edge Firefox. Hlavní rozdíl tak zůstává opět při srovnání Česka a zbytku světa. Ve světě je druhým nejoblíbenějšíím prohlížečem Safari, u nás je v podstatě až na konci pelotonu. V ČR je zcela jasně druhým nejpoužívanějším prohlížem Firefox od Mozilly. Před Safari se v Česku drží stále i Opera.

Statistiky StatCounter - Prohlížeče - ČR
Prohlížeče – ČR
Statistiky StatCounter - Prohlížeče - Svět
Prohlížeče – Svět

Operační systémy – Desktop (Březen 2021)

Na poli operačních systémů se oproti minulým měsícům nezměnilo téměř nic. A situace je zde podobná jak ve světě tak konkrétně v České republice. Na PC a noteboocích zcela jasně kraluje Windows. Roždíl mezi ČR a světem je jen v procentu používání OS X, kdy v celosvětových statistikách si stále OS X vede podstatně lépe než u nás.

Statistiky - Operační systémy -ČR
Operační systémy -ČR
Statistiky - Operační systémy - Svět
Operační systémy – Svět

Vyhledávače – Desktop (Březen 2021)

Ve vyhledávačích zůstává situace víceméňe stabilní, dala by se popsat jako Google a pak dlouho dlouho nic. Stejný zůstává samozřejmě i rozdíl u České republiky a zbytku světa, kdy určitý podstatný podíl si u nás ukrajuje národní vyhledávač Seznam.

Statistiky - Vyhledávače - ČR
Vyhledávače – ČR
Statistiky - Vyhledávače - Svět
Vyhledávače – Svět

AN
Zdroj: StatCounter


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Desktop vs Mobil vs Tablet – Statistiky StatCounter“

  1. […] Desktop vs Mobil vs Tablet – Statistiky StatCounter […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..