HrmonyOS

HarmonyOS obdrží do června většina smartphonů Huawei.

Dr. Wang Chenglu , prezident odboru softwarového inženýrství Huawei Consumer BG, uvádí, že HarmonyOS je operační systém nové generace a umožňuje různým inteligentním zařízením připojit se a spolupracovat stejnou řečí ve stejném stylu. HarmonyOS umožní vzájemné propojení více zařízení, což zajistí bezproblémový a uživatelsky přívětivý zážitek mezi všemi zařízeními.

HarmonyOS letos na 300 milionech zařízení

Wang též oznámila, že tento nový software poběží na 300 milionech zařízení v roce 2021, a oficiálně se pracuje s vizí, že průmysloví partneři vytvoří kolem HarmonyOS robustní ekosystém.

Podle oficiálních informací se HarmonyOS pro mobilní zařízení stane oficiálním v dubnu tohoto roku a čínský technologický gigant uzavře beta verzi mobilního vývoje HarmonyOS spuštěním pro komerční zákazníky.

Wang dále uvedl, že Huawei má v úmyslu nainstalovat HarmonyOS do většiny modelů do června tohoto roku a společnost upgraduje většinu svých zařízení, včetně smartphonů, tabletů a dalších IoT, jakož i zařízení od výrobců třetích stran.

HarmonyOS dále poběží na všech zařízeních a může současně sdílet zařízení i soubory pomocí schopností spolupráce zařízení, která se liší od konkurence v oboru, včetně Androidu a iOSu.

Uzavřená partnerství pro vývoj ekosystému HarmonyOS.

Kromě Wanga místopředseda Huawei a rotující předseda Hu Houkun uvedl, že HarmonyOS uzavřel partnerství s více než 20 výrobci hardwaru a 280 vývojáři aplikací, aby se podílel na vývoji tohoto ekosystému.

V únoru společnost Huawei uvedla na trh svůj nový skládací telefon Huawei Mate X2, který přichází se zcela novým designem. Generální ředitel Huawei Consumer Business Group, Richard Yu, rovněž potvrdil, že tento smartphone bude součástí první várky zařízení, která obdrží upgrade HarmonyOS.

Uvádí se také, že modely Huawei Mate 40 a P40 budou zahrnuty do první vlny upgradovaných modelů HarmonyOS.

Budoucností je univerzální operační systém

Vše se bude transformovat, zejména díky rychlému nástupu zařízení pro internet věcí. Smartphony jsou ny v podstatě v přechodném období. „Technologie mění svět. Mým dětským snem bylo, abych mohl sledovat filmy doma, což je nyní možné všude. Rychlý rozvoj mobilního internetu vedl k bezhotovostním platbám, online nakupování nebo například bleskovým taxi službám. To vše zásadně změnilo náš život,“ sdělil Wang

„Cílem je proměnit více chytrých zařízení na jednoho všestranného asistenta. Když například chytré hodinky poznají, že uživatel usnul, světla v místnosti se automaticky vypnou a klimatizace upraví teplotu tak, aby vzniklo příjemnější prostředí pro spánek. Cvičební náčiní připojené k nositelnému zařízení může sloužit jako váš osobní trenér a poskytovat tipy na cvičení a komplexní analýzy dat v reálném čase,“ dodává dále Wang.

AN
Zdroj: Huawei Central


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „HarmonyOS obdrží do června většina smartphonů Huawei.“

  1. […] HarmonyOS obdrží do června většina smartphonů Huawei. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..