Discord Sony partnerství

Discord Sony integruje do PlayStation

Partnerství mezi chatovací platformou pro hráče (ale nejen) a firmou Sony se známou konzolí PlayStation vzniklo pouhé dva týdny poté, co společnost Discord odmítla nabídku společnosti Microsoft na koupi společnosti v hodnotě 10 miliard dolarů. Discord Sony dal přednost proto, že chce zůstat nezávislý.

U Microsoftu by byl Discord pouhou dceřinou společností

Microsoft měl eminentní zájem o odkup komunikační platformy pro hráče Discord. Tím by se ovšem Discord stal pouhou dceřinou společností Microsoftu, což odmítl. A tak dal nakonec přednost Discord Sony, která v podstatě do Discordu investovala tak, že koupila minoritní podíl v této společnosti.

Discord Sony partnerství

Společnost Sony integruje populární online chatovací platformu Discord do své sítě PlayStation Network do roku 2022.

„Neustále hledáme nové způsoby, jak hráčům po celém světě umožnit vzájemné propojení, vytváření nových přátelství a komunit a sdílení zábavných zážitků a trvalých vzpomínek,“ uvedl prezident a generální ředitel společnosti Sony Jim Ryan.

„Naším cílem je přiblížit zážitky Discord a PlayStation na konzolích a mobilních zařízeních počátkem příštího roku a umožnit přátelům, skupinám a komunitám setkávat se, bavit se a snadněji komunikovat při společném hraní her.“

Cross-play

Nové partnerství naznačuje, že společnost Sony více podporuje „cross-play“ kde mohou stejnou hru hrát i lidé používající různá zařízení, například konzoli nebo počítač. „Celkově to zlepší uživatelský komfort hráčů,“ uvedla Louise Shorthouse, analytička her ve společnosti Ampere Analysis.

„Partnerství posílí reputaci společnosti Sony mezi sociálními hráči, kde tradičně zaostává kvůli své neochotě povolit hraní napříč platformami. Hry pro více hráčů a sociální hry jsou neustále se rozšiřující segmenty, které tak brzy nezmizí.“

Závěrem k partnerství Discord Sony

Investice od společnosti Sony je součástí financování Discordu ve výši 100 milionů dolarů.

Discord používá každý měsíc více než 140 milionů hráčů, zejména na PC a mobilních zařízeních.

Odborníci na hraní doufají, že toto partnerství umožní hráčům používajícím různé konzoly a zařízení snadnější interakci.

AN


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Discord Sony integruje do PlayStation“

  1. […] Discord Sony integruje do PlayStation […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..