Statistiky StatCounter

Dubnové statistiky StatCounter

Dubnové statistiky budou posledním přehledem připravovaným AzaNovinami. Tyto přehledy o používání vyhledávačů, operačních systémů, prohlížečů, sociálních sítí, zařízení atd. se přesunou na náš II. kanál AzaŽurnál. Statistické přehledy budou na AzaŽurnálu publikovány čtvrtletně a budou mnohem rozsáhlejší.

Dubnové statistiky – Prohlížeče

Prohlížeče – Desktop

Prohlížeče - Desktop - Svět. Dubnové statistiky StatCounter
Prohlížeče – Desktop – Svět
Prohlížeče - Desktop - Česká republika. Dubnové statistiky StatCounter
Prohlížeče – Desktop – Česká republika

Tady si srovnáme, jako již v minulosti, používání prohlížečů v České republice a ve světě. V obou případech vládne Chrom. Zatímco ve světě se za sebe poměrně těsně zařadili prohlížeče Safari, Edge a Firefox, pak v Česku jsou po Chromu oblíbené hlavně Firefox a Edge. Safari je v České republice dokonce až za Operou, která se v ČR též těší nadprůměrné přízni.

Prohlížeče – Všechna zařízení

Prohlížeče - Všechna zařízení - Svět
Prohlížeče – Všechna zařízení – Svět

Pokud se podíváme na používání prohlížečů bez rozdílu jednotlivých zařízení, tedy celkem ze všech (desktop, mobil, tablet, konsole), pak převaha Chromu a jeho dominantní postavení platí i zde.

Operační systémy v dubnu

Operační systémy – Všechna zařízení

Operační systémy - Všechna zařízení - Svět
Operační systémy – Všechna zařízení – Svět

Nejpoužívanějším operačním systémem na všech zařízeních (desktop, mobil, tablet) je Android. V závěsu nejrozšířenější operační systém na dektopech od Microsoftu. Bronzovou pozici drží jablíčkový iOS. Linux v této statistice nedosahuje ani 1 procenta

Operační systémy – Desktop a mobil

Operační systémy – Desktop – Svět
Operační systémy - Mobil - Svět
Operační systémy – Mobil – Svět

V jednotlivých samostatných segmentech, tedy nejpoužívanějších operačních systémech na tom kterém zařízení, v našem přehledu Desktop a Mobil, jsou bezkonkurenční leadeři. Na desktopech vládne neohroženě Windows. Linux používá celosvětově pouze něco málo přes dvě procenta.

Co se týče mobilních zařízení, tam je situace ještě jasnější. V podstatě existují dva hlavní operační systémy, kdy Android poráží iOS. Všechny ostatní systémy jen paběrkují.

Dubnové statistiky – Sociální sítě

Sociální sítě - Svět. Dubnové statistiky StatCounter
Sociální sítě – Svět

Na poli sociálních sítí je celkem dlouhodobě jasno o jedničce, kraluje Facebook. Celosvětově pak následuje Twitter a Pinterest (ten je v České republice dokonce druhou nejpoužívanější sociální sítí). Další místa obsadilo YouTube, Instagram patřící též Facebooku, Reddit a sociální síť a blogovací platforma v jednom Tumblr.

Toliko dubnové statistiky, příště se na vás těší již AzaŽurnál, který bude moci uvádět vše v daleko větším rozsahu.

AN
zdroj: StatCounter


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Dubnové statistiky StatCounter“

  1. […] StatCounter, jak již bylo předem avizováno, se přesouvají z domovských AzaNovin na AzaŽurnál. II. kanál Xmagazínu A-A je vhodnějším publikačním prostředím, a koneckonců […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..