Bitcoin mince

Těžba Bitcoinu – podíl Číny klesá, Kazachstán vystoupal na třetí místo.

Podíl Číny na celosvětové těžbě Bitcoinů se letos propadl, zatímco Kazachstán vzrostl a stal se třetím největším hráčem na světě v tomto odvětví, alespoň podle průzkumu z Cambridge University.

Podíl Číny klesá, Kazachstán roste

Výzkum, který zveřejnilo Cambridge Center for Alternative Finance, ukazuje, že Čína využívala méně než polovinu (46%) energie použité k těžbě Bitcoinů v dubnu, což je prudký pokles ze 75,5% v září 2019. To je tedy předtím, než úřady nařídily zásah proti těžba kryptoměn.

Kazachstán zaznamenal naopak ve stejném období téměř šestinásobný nárůst podílu na celosvětové těžbě Bitcoinů, když se z 1,4% vyšplhal na 8,2%. Spojené státy mezitím vzrostly na 16,8% ze 4,1%, aby obsadily druhé nejvyšší místo, zatímco Rusko a Írán byly čtvrtou a pátou největší zemí v oblasti těžby Bitcoinů.

Těžba Bitcoinu

Těžba Bitcoinu je energeticky náročná

Těžba bitcoinů, kde se ověřují transakce a vyrábějí nové jednotky , je energeticky velmi náročný proces. Počítače po celém světě závodí v řešení složitých matematických hádanek, aby transakce prošla. Kdokoli vyhraje tento závod, je odměněn bitcoinem. Rostoucí cena Bitcoinů v průběhu let pobídla více lidí k těžbě kryptoměny, což vedlo k vytvoření celého odvětví zaměřeného na výrobu a prodej zařízení na těžbu kryptoměn. Čím více lidí těží Bitcoiny, tím více energie se spotřebuje .

To vedlo k obavám z možného dopadu na životní prostředí , zejména proto, že většina těžby byla prováděna právě v Číně, která je silně závislá na uhlí. Orgány v několika významných čínských regionech, včetně S‘-čchuanu, Sin-ťiangu a Vnitřního Mongolska, se v posledních měsících zasazovaly o těžbu kryptoměn.

Těžba Bitcoinu a Tesla

Špatné environmentální pověření Bitcoinu z něj učinilo kontroverzní aktivum v době, kdy se sociální a environmentální odpovědnost stala pro investory nejdůležitější. V květnu genrální ředitel Tesly Elon Musk uvedl, že přestane přijímat Bitcoiny za nákupy vozidel, pokud těžba nepřejde na udržitelnější energii. Musk poté v červnu tweetoval, že společnost obnoví Bitcoinové transakce, jakmile se potvrdí, že těžaři mají rozumnou spotřebu čisté energie.

AN


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

4 komentáře: „Těžba Bitcoinu – podíl Číny klesá, Kazachstán vystoupal na třetí místo.“

  1. […] Těžba Bitcoinu – podíl Číny klesá, Kazachstán vystoupal na třetí místo. […]

  2. […] Těžba Bitcoinu – podíl Číny klesá, Kazachstán vystoupal na třetí místo. […]

  3. […] Těžba Bitcoinu – podíl Číny klesá, Kazachstán vystoupal na třetí místo. […]

  4. […] Těžba Bitcoinu – podíl Číny klesá, Kazachstán vystoupal na třetí místo. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..