Tesla Bitcoin

Bitcoin Tesla přestala přijímat. Těžba je neekologická.

Elon Musk oznámil, že kryptoměnu Bitcoin Tesla přestane přijímat za nákupy automobilů. A to přesto, že společnost nadále drží digitální mince Bitcoinu, které před časem nakoupila.

V příspěvku na Twitteru Musk uvedl dopad těžby Bitcoinů na životní prostředí, který kritici uváděli jako energeticky náročnou a klima poškozující. Tento krok překvapil nadšence kryptoměn a po několika hodinách snížil cenu Bitcoinů, přičemž digitální měna klesla o více než 13 %. Elon Musk ve svém příspěvku uvedl, že Tesla je „znepokojena rychlým nárůstem využívání fosilních paliv pro těžbu Bitcoinů a transakce, zejména uhlí, které má nejhorší emise ze všech paliv“.

„Kryptoměna je dobrý nápad na mnoha úrovních a věříme, že má slibnou budoucnost, ale toto nemůže nastat za vysokou cenu pro dopad na životní prostředí,“ napsal Musk.

Tento krok také vyvolal okamžitý rozruch mezi investory Bitcoinů, z nichž mnozí aplaudovali Muskově nadšení pro Dogecoin. Ten se po několika hodinách po prohlášení Muska propadl o 20%. Podobně se propadaly i další kryptoměny, jako Litecoin a Ethereum.

Bitcoin Tesla začala přijímat pro platby za svá elektroautomobily zhruba před měsícem. Když se automobilka zbavila před dvěma týdny 10 % , tak Elon Musk ještě uklidňoval trhy. Nyní je ovšem velmi zneklidnil. Jde opravdu o životní prostředí, anebo si jen Musk na trzích kryptoměn hraje a zkouší sílu svých prohlášení? Tuto otázku si jistě položí mnozí z nás.

AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

2 komentáře: „Bitcoin Tesla přestala přijímat. Těžba je neekologická.“

  1. […] Bitcoin Tesla přestala přijímat. Těžba je neekologická. […]

  2. […] Bitcoin Tesla přestala přijímat. Těžba je neekologická. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..