Microsoft Windows 11

Microsoft slibuje, že Windows 11 nebude nikomu nutit.

U operačního systému Windows 10 změnil Microsoft strategii a začal ho nabízet jako službu. Upgrade na tento OS byl naprosto zdarma, pokud jste vlastnili jednu z podporovaných verzí Windows. Podobné by to mělo být u Windows 11, též tento operační systém bude možné získat zdarma, za předpokladu, že máte kompatibilní sadu.

Velmi dobře si všichni pamatujeme, jaké tlaky Microsoft prováděl v případě Windows 10. Někteří uživatelé, kteří z jakéhokoliv důvodu nechtěli upgradovat na Windows 10, tak i po opakovaném odmítnutí přiměl starší verze operačního systému k přechodu na Desítky. Americký softwarový gigant postupem času přišel s několika způsoby, jak vám vnutit systém Windows 10. Někteří si v minulosti stěžovali, že stahování se spouštělo automaticky, i když na nic neklikli. A W10 se jim nainstaloval sám, jim navzdory.

Windows 11 pouze při projevení vědomého zájmu


V systému Windows 11 by vše mělo být jiné. Podle zpráv nebude společnost Microsoft vybízet ani přesvědčovat uživatele, aby přešli na tento operační systém. V praxi by to mělo znamenat, že potenciální žadatelé musí projevit zájem o instalaci Jedenáctek sami.


Windows 11 přichází se zcela inovativním designem, který se vyznačuje světle modrou barvou, novými ikonami nebo zaoblenými rohy oken a nabídek. Zcela nová je též nabídka Start uprostřed hlavní lišty (ovšem můžete si jí vrátit k levé straně).


Widgety


Nově přišel Microsoft u Windows 11 s widgety. Podobnou funkci již známe z mobilních platforem. V podstatě se bude jednat o živá okna, která zobrazují informace, které jsou pro uživatele důležité. Například zprávy, záznamy v kalendáři, připomenutí, počasí etc. Jednotlivá okna lze libovolně přeskupovat a měnit jejich velikost.

Svižnější práce s Windows 11


Zástupci společnosti Microsoft zdůraznili, že celý systém byl navržen tak, aby byla práce svižnější a příjemnější. Kromě změněné nabídky Start je to vidět i na aktualizacích, které mají být zhruba o polovinu menší než ve Windows 10. Všechna vylepšení mají k uživatelům dorazit kousek po kousku rychleji.

Velký důraz na hráče

Velký důraz byl v nové verzi systému kladen též na hráče. Microsoft slibuje, že se ve Windows 11 budou jednotlivé tituly načítat výrazně rychleji. Zároveň díky podpoře technologie AutoHDR nabízí operační systém špičkovou grafiku u jednotlivých titulů i bez zásahu vývojářů. Do nového systému bude možné navíc nainstalovat aplikace, které byly původně určeny pro mobilní platformu Android.

AN
Zdroj: Softpedia

Úvodní obrázek: Pixabay

Komentáře

2 komentáře: „Microsoft slibuje, že Windows 11 nebude nikomu nutit.“

  1. […] Microsoft slibuje, že Windows 11 nebude nikomu nutit. […]

  2. […] Microsoft slibuje, že Windows 11 nebude nikomu nutit. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..