Gypsycoin web

Romové mají svou kryptoměnu. Král Romů spustil Gypsycoin.

Projekt Gypsycoin je ekosystém určený k podpoře a rozvoji romských komunit. Tento ekosystém zahrnuje obchodní a charitativní systém se zaměřením na usnadnění vzdělávání mezi romskými komunitami. Tento projekt má na svědomí rumunský „král Romů“ Daniel Cioaba.

Základní principy projektu Gypsycoin

Základní principy tohoto projektu jsou transparentnost, poctivost a kolektivní duch. Zaměření na komunitu a její potřeby je základem této organizace, která vyžaduje vysokou míru zapojení členů komunity. Token Gypsycoin má několik nástrojů, komunitní obchodní měna, financování vzdělávacích projektů, dlouhodobé finanční investice, charitativní financování a platby.

Projekt Gypsycoin je jedinečný a je jediným krypto projektem, který se zaměřuje na řešení potíží romské komunity vytvořením digitálního ekosystému jako mechanismu pomoci. Z tohoto důvodu má projekt těžit z podpory mezinárodních romských organizací. Hlavní charitativní aktivity, na které se tento projekt zaměřuje, jsou vysokoškolské vzdělávání, finanční vzdělávání, výchova ke zdraví a povědomí o současných problémech.

Daniel Cioaba – rumunský král Romů

Daniel Cioaba, který vede rumunskou chartu Mezinárodní romské unie a je také evangelickým křesťanským pastorem, spustil kryptoměnu, která se má stát oblíbeným platebním nástrojem jak pro jednotlivce, tak i pro podniky vlastněné Romy. Král Cioaba má mimochodem bydliště ve stejném městě se zakladateli další velké rumunské kryptoměny EGLD.

„Gypsycoin je založen na skrytém potenciálu jednoty globálně distribuované komunity. Proto má Gypsycoin globálně velký potenciál uživatelů. Současně se bere v úvahu, že romské komunity jsou navzájem úzce propojeny. Proto je šíření tohoto projektu bude probíhat organicky, “ uvádí se v prohlášení.

Virtuální měna Gypsycoin

Gypsycoin – pro Romy ale nejen..

Projekt má sloužit romské komunitě jako celku. To znamená, že slouží romské komunitě nejen poskytováním obchodních a vzdělávacích služeb, ale také konsolidací prvku identity romské kultury. Přestože se jedná o projekt adresovaný romským komunitám, Gypsycoin je inkluzivní organizace, otevřená každému, kdo sdílí stejné morální hodnoty a ideály.

V dnešní společnosti se téma vzdělávání Romů stalo citlivějším. Řešení problémů, se kterými se romské komunity potýkají, proto vyžaduje multidimenzionální přístup. Finanční, technologické a další oblasti integrují technologii blockchain. Komunity založené kolem sdílených ideálů dostaly díky této technologii, která byla spojena se vznikem kryptoměn, ekonomický rozměr. To je významné, protože to umožňuje samoregulaci ekonomiky podle zájmů komunity.

AN
Zdroj: gypsycoin.finance; Adevarul


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..