XBOX - 20 let Xboxu

Xbox – 20 let s námi.

Xbox letos slaví 20. výročí. První herní konzole společnosti MIcrosoft vyšla 15. listopadu roku 2001, což tedy znamená, že společnost Microsoft působí v oblasti konzolí již celé dvě desetiletí. První konzoli doprovázely samozřejmě pecky jako Halo: Combat Evolved nebo Project Gotham Racing.

Již tehdy dosáhla zcela nová herní konzole celkem solidního úspěchu, zvláště s ohledem na silnou konkurenci. Ovšem teprve Xbox 360 udělal ten správný dojem. Během předešlé generace ale Microsoft udělal několik zásadních rozhodnutí a je evidentní, že hraní je naprosto oddán. Svědčí o tom akvizice v posledních letech a úspěšný start konzolí Xbox Series X / S nové generace.

Předměty a produkty k 20. výročí Xbox

Když se podíváte na Xbox Gear Shop, tak vidíte, že existuje celá řada nových produktů k 20. výročí Xboxu. K dispozici jsou trička, klobouky pro řidiče, tašky, tumblery, hrnky na kávu a dokonce i polštář.

Existuje také několik nových pozadí k 20. výročí pro Xbox, která si můžete stáhnout pro různá zařízení. Microsoft poznamenává, že všechna jsou kompatibilní s Microsoft Teams.

Historické hry

Kromě toho společnost Microsoft také shromáždila sbírku her v obchodě Xbox Store, která nahlíží do historie Xboxu. Abyste je mohli hrát, budete si samozřejmě stále muset koupit hry, ale pokud jste od začátku hráčem Xboxu, procházení kolekce může být dobrým způsobem, jak objevit zapomenutou klasiku. Na seznamu jsou původní hry pro Xbox, jako jsou Psychonauts nebo Knights of the Old Republic, a nadšenci pro Xbox 360 budou pravděpodobně rádi, když zjistí, že Microsoft nezapomněl na Hexic HD, jenž je tam též a zdarma ke stažení.

Microsoft Solitaire Collection

Nejnověji přidal Microsoft například do Solitaire Collection novou sbírku právě k výročí 20 let Xboxu. Sbírka byla zařazena klasicky do Hvězdného klubu. S tím přibylo i nové pozadí a tématická sada karet.

AN
Zdroj: Microsoft


Uveřejněno

v

od

Komentáře

2 komentáře: „Xbox – 20 let s námi.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..