Česká pošta balík

Česká pošta na nádražích a poštách vybuduje 264 výdejních boxů

Česká pošta rozšiřuje možnosti, jak dostat balíky přímo ke svým zákazníkům. Na 120 místech České pošty a na 144 nádražích po celém Česku vznikne tedy celkem 264 výdejních boxů. Kromě nejvíce využívaného Balíku Do ruky a rychle rostoucí Balíkovny nyní nově nabízí možnosti převzít si zásilku tam, kde se lidé nejčastěji pohybují. Jednoduše podle svých potřeb přijdete k chytrému výdejnímu boxu, tam zadáte kód a ze schránky si vyzvednete svoji objednávku.

Česká pošta a Správa železnic

„Postupně chceme rozšiřovat portfolio služeb na nádražích, které mohou denně využívat nejenom cestující, ale i kolemjdoucí. Zřízení výdejních boxů je první z těchto kroků, věřím, že si tato služba najde své zákazníky,“ uvedl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

OX výdejní box
OX výdejní box

Česka pošta a Správa železnic uzavřely smlouvu s firmou CONTEG group na instalaci a zajištění bezobslužného výdeje zásilek. Lidé si tak nově budou moci vyzvedávat své balíky v automatizovaných boxech a nebudou vázáni na konkrétního pracovníka, který jim zásilku vydá. Nájemní smlouva bude s provozovatelem boxů uzavřena na pět let. Instalace prvních výdejen proběhne během října. Do konce prosince má být v provozu více než 100 takových míst; plný počet, tedy oněch 264 výdejních boxů, budou zákazníci moci využít během prvních měsíců příštího roku.

Česká pošta otevírá 2 000 nových Balíkoven

Česká pošta též rozšiřuje Balíkovny na všechny své pošty, které ukládají balíkové zásilky. Od září si tak mohou zákazníci objednávat zboží z e-shopů přes službu Balíkovna na všechny pobočky České pošty.

Balíkovna je nejrychleji rostoucí síť výdejních míst v České republice. Kromě vlastních poboček, kterých je 2 500, budou Balíkovny nově do konce října na poštách Partner, jichž je více než 700. Celkem tedy základní síť České pošty nabídne 3 200 Balíkoven. Dalších 2 000 Balíkoven je k dispozici u externích partnerů České pošty. Dohromady tak zákazníci mohou využít 5 200 Balíkoven po celé České republice.

„Zatímco posílání listovních zásilek klesá tempem 10 % ročně, balíkový trh je díky oblibě nákupů přes e-shopy na vzestupu. Covidová situace ve své nejtvrdší podobě často neumožňovala pořídit si vybrané zboží jinak, než nákupem přes internet. Rozsáhlá síť Balíkoven je cestou, jak našim zákazníkům nabídnout co nejširší způsob vyzvednutí balíků,“ říká ředitelka Balíkovny Lenka Kristová.

Na konci roku 2020 bylo zákazníkům k dispozici 2 312 poboček Balíkovny. Z toho 370 Balíkoven fungovalo na pobočkách, dalších 53 na depech České pošty, 544 jich bylo externích a 1 398 tvořila výdejní místa v síti Sazka. Během celého roku 2020 Balíkovna odbavila 3 miliony zásilek, téměř 3x více než v roce 2019. Průměrný čas obsluhy na Balíkovně, kde je na pobočce vyvolávací systém, je pod tři minuty.

Co je Balíkovna?

Balíkovny jsou výdejní místa, kde si vyzvednete cenově nejdostupnější balík od České pošty a je ideální pro zaslání vaší zásilky z e-shopu. Balíkovny naleznete na poštách nebo u externích partnerů po celé České republice. Vyzvednutí vaši zásilky je jednoduché, stačí jen kód společně se jménem adresáta nebo číslem zásilky. V případě Balíkovny na poště vám vydají balík i oproti dokladu totožnosti.

Seznam všech Balíkoven naleznete ZDE

Jaké jsou výhody Balíkoven?

  • Místo, kam si pošlete balík za nejdostupnější cenu
  • Nejrychlejší způsob výdeje zásilky na poště a depu
  • Přednostní odbavení na poštách s vyvolávacím systémem
  • Výdej na Balíkovnách u externích partnerů
  • Možnost úhrady dobírky platební kartou na poštách, mimo poštu přes online platební bránu
  • Vyzvednutí na všech Balíkovnách na poště i mimo poštu na základě kódu
  • Zásilku může vyzvednout i blízká osoba Sledování balíku on-line i pomocí Mobilní aplikace

AN
Zdroje a obrázky: Česká pošta; Conteg group; remix Pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

4 komentáře: „Česká pošta na nádražích a poštách vybuduje 264 výdejních boxů“

  1. […] Česká pošta na nádražích a poštách vybuduje 264 výdejních boxů […]

  2. […] Česká pošta na nádražích a poštách vybuduje 264 výdejních boxů […]

  3. […] Česká pošta na nádražích a poštách vybuduje 264 výdejních boxů […]

  4. […] Česká pošta na nádražích a poštách vybuduje 264 výdejních boxů […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..