Microsoft Store Windows 11

Microsoft Store: Subsystém Linux či TeamSpeak pro Windows 11

Windows 11 jsou na světě teprve chvíli a už se začínají objevovat první aplikace v Microsoft Store optimalizované právě pro Windows 11. Jednou z takových aplikací je populární TeamSpeak, jenž je převážně využíván hráči při hraní multiplayerových her. Další novinkou je vydání zkušební verze rozhraní Windows Subsystem Linux pro operační systém Windows 11. Oproti verzi pro Windows 10 však příroděžel zůstala lehce náročnější instalaci, která může některé začátečníky třeba i odradit.

Microsoft Store

Windows Subsystem for Linux

Microsoft nabízí už od Windows 10 jako volitelnou součást operačního systému také linuxové jádro zpřístupněné skrze virtualizační vrstvu Hyper-V. Po jeho aktivaci pak stačí doinstalovat uživatelskou část linuxového operačního systému a spouštět příkazovou řádku Ubuntu a dalších distribucí.

Je nutné podotknout, že postup instalace Windows Subsystem for Linux vyžaduje několik kroků, které by za určitých okolností mohly odradit některé začátečníky. Samotná instalace pak není nijak obtížná a s návodem by ji měl zvládnout opravdu téměř každý.

Nyní společnost Microsoft oznámila, že vydala novou verzi Windows Subsytem for Linux, ale tentokrát pro Windows 11. Prozatím se v Microsoft Store nachází pouze zkušební verze, která stejně jako verze pro Windows 10, vyžaduje několik jednoduchých kroků pro úspěšné spuštění, včetně aktivace virtualizační vrstvy Hyper-V.

Linux Unix Tučňák

TeamSpeak

V Microsoft Store se objevila také nová verze velmi populární aplikace TeamSpeak pro Windows 11. TeamSpeak je program, který umožňuje hlasovou komunikaci pro více lidí. Jde o nenáročný systém, který je využíván hráči při hraní multiplyerových her, ale je ovšem využíván i širokou veřejností.

Nová verze TeamSpeak slibuje čistý hlasový chat pro komunikaci s hráči napříč platformami a zároveň jistou míru spolehlivosti. V této aplikaci je také nově šifrování typu end-to-end. Aplikace je sice primárně určena pro operační systém Windows 11, je ale kompatibilní i s operačním systémem Windows 10. V této aplikace je navíc možnost přidávat různé doplňky, skripty a témata.

AN
Obrázky: Pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..