PayPal Pinterest

PayPal by mohl koupit Pinterest za 45 miliard dolarů

Americká skupina Paypal zasahuje do světa sociálních sítí. Podle informací amerického média Bloomberg jedná poskytovatel online platebních služeb o převzetí Pinterestu, který kombinuje sociální síť a sdílení fotografií. Paypal údajně nabídl, že odkoupí Pinterest za 45 miliard dolarů, což by mohlo přinést více vazeb na finanční technologie a elektronický obchod. Dle zprávy Reuters byla tato hodnota skutečně nabídnuta, ovšem není konečná.

Krátce po zveřejnění těchto informací titul prudce vzrostl na akciovém trhu. Podle agentury Bloomberg by obě skupiny uvedly kupní cenu 70 dolarů za akcii, což by hodnotu Pinterestu posunulo asi na 44 miliard dolarů, pokud vezmeme v úvahu celkový objem cenných papírů v oběhu. PayPal ani Pinterest zatím bezprostředně na informace nereagovali.

Pinterest

Pinterest, jenž byl spuštěn v roce 2009, a který je velmi zaměřený na kreativní rozměr svých uživatelů, vstoupil na burzu v dubnu 2019. V roce 2020 dosáhl obratu 1,69 miliardy dolarů, což představuje nárůst o 48 %, a na konci června 2021 měl 454 milionů aktivních měsíčně. uživatelé.

Trh ale považoval za zklamání zveřejnění výsledků za druhé čtvrtletí v červenci a růst počtu jeho uživatelů. Analytici se obávali, že Pinterest neudrží tempo dané pandemií Covid-19, která zvýšila jeho návštěvnost. Na konci července web hlásil pokles o 7 % svých uživatelů ve Spojených státech během jednoho roku.

Pinterest AzaNovin
Pinterest AzaNovin

Monetizační výzva

Stejně jako mnoho jiných sociálních sítí se i Pinterest snaží zlepšit monetizaci svého obsahu a návštěvnosti. S ohledem na to bylo oznámena řada inovací, které mají rozšířit rozsah použití webu, ale též usnadnit prodej produktů tvůrcům na platformě. Větší monetizace a používání online plateb by tak mohly představovat styčný bod mezi sítí Pinterest a společností PayPal.

PayPal logo zlaté

PayPal

Díky nárůstu online obchodů finanční gigant více než zdvojnásobil svou tržní kapitalizaci, která nyní převyšuje 300 miliard dolarů. Společnost se snaží rozvíjet prostřednictvím akvizic, a tak začátkem září oznámila převzetí japonského specialisty na nákupy internetových kreditů Paidy za 2,7 miliardy dolarů. Vrhá se tak do trendu „Kup teď, zaplať později“, tedy na online nákupy s odloženou platbou.

AN
Zdroje a obrázky: bloomberg; pixabay; pinterest azanovin


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..