Sídlo společnosti ČEZ

V sídle ČEZ probíhá zásah policie. Provádí se i domovní prohlídky

V sídle ČEZ probíhá zásah policie, konkrétně policistů z Národní centrály proti organizovanému zločinu. Podle informací portálu iDNES detektivové provádějí též domovní prohlídky.

Zásah se týká prověřování daňové trestné činnosti a korupce. Detektivové měli prohledat jednu z kanceláří a provádějí i domovní prohlídky. „Mohu pouze uvést, že náš útvar (NCOZ) dnešního dne provádí úkony trestního řízení. Více informací v tuto chvíli poskytovat nebudeme,“ sdělil mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

Zásah v kancelářích potvrdil také mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Podle něho se však vyšetřování netýká přímo koncernu.

O skupině ČEZ

Skupina ČEZ patří mezi nejvýznamnější ekonomické subjekty v České republice a působí dále v zemích západní, střední a jihovýchodní Evropy. Hlavni předmět podnikání tvoří výroba, distribuce, obchod a prodej v oblasti elektřiny a tepla; obchod a prodej v oblasti zemního plynu; poskytování komplexních energetických služeb ze sektoru nové energetiky a těžba uhlí. Skupina ČEZ je jednou z deseti největších energetik v Evropě, má více než 7 milionů zákazníků a zhruba 32 tisíc zaměstnanců. Během své existence odvedla z dividend svým akcionářům přes 240 miliard korun. Z toho českému státu celkem 169 miliard korun a pak ještě dalších 42 miliard korun na srážkové dani z dividend.

ČEZ výrazně zrychluje přechod k budoucí bezemisní energetice. Hlavními prioritami strategie ČEZ jsou přeměna výrobního portfolia na nízkoemisní již do roku 2030, uhlíková neutralita do roku 2050 a nabídka nejlepších energetických řešení a nejlepší zákaznické zkušenosti na trhu. Vize 2030 nazvaná ČISTÁ ENERGIE ZÍTŘKA potvrzuje plán Skupiny ČEZ být lídrem v udržitelném rozvoji nejen v České republice, ale v celé střední Evropě.

AN
Úvodní obrázek: čez


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..