Bitcoin propad

Bitcoin zaznamenal propad na měsíční minimum po útoku Ruska na Ukrajinu

Bitcoin zaznamenal propad na nejnižší úroveň za měsíc, a to spolu s širokým poklesem ostatních kryptoměn, po útoku Ruska na Ukrajinu, který Vladimir Putin ve čtvrtek nařídil ruským vojenským silám.

Během několika minut po Putinově televizním rozhodnutí zahájit „zvláštní vojenskou operaci“ proti Ukrajině přišly zprávy o explozích nejméně z pěti míst v zemi, včetně jejího hlavního města Kyjeva. Bitcoin okamžitě klesl o 9 % na 34 584 USD a další digitální měna Ether klesla o 13 % na 2 315 USD.

Eskalace konfliktu v Rusku a na Ukrajině vedla ke strachu na akciových i krypto trzích, což signalizuje rostoucí averzi k riziku, a trhy se probudily v panickém režimu, když investoři reagovali na nejnovější zprávy a vývoj situace kolem útoku Ruska na Ukrajinu. Mnozí vyprodávají rizikové třídy aktiv, aby mohli nakupovat zlato a americký dolar, což je v době nejistoty považováno za bezpečnější investice.

Investoři nenávidí nejistotu, a přestože je nevyhnutelné, že západ na ruskou agresi zareaguje, nyní není úplně jasné, jakou to bude závažností a jak by se situace mohla dále vyvíjet a stupňovat. V důsledku toho hledají investoři ochranu aktiv a nechtějí podstupovat žádné riziko pro svá portfolia.

Krypto trhy byly v posledních dnech na hraně, protože investoři hodnotili konflikt ve východní Evropě v kombinaci s makroekonomickou nejistotou. Koneckonců velké výkyvy v cenách kryptoměn v poslední době obecně podkopaly argument, že Bitcoin je zajištěním proti ekonomické nejistotě. Tím se zdá naopak zlato, které ve čtvrtek vzrostlo o 1,6 % na 1 942 USD za unci, což je nejvíce od začátku roku 2021.

AN
Úvodní obrázek: remix pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Bitcoin zaznamenal propad na měsíční minimum po útoku Ruska na Ukrajinu“

  1. […] Bitcoin zaznamenal propad na měsíční minimum po útoku Ruska na Ukrajinu […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..