Google zakázal mobilní aplikace RT (Russia Today)

Google zakázal stahování mobilní aplikace RT na Ukrajině

Google (Alphabet) zakázal stahování mobilní aplikace ruského státního zpravodajského média RT (Russia Today) na ukrajinském území. Učinil tak na žádost vlády v Kyjevě.

Google už dříve zakázal RT a dalším ruským kanálům reklamy

Google již v sobotu zakázal ruskému státnímu zpravodajskému kanálu RT (Russia Today) a několika dalším kanálům přijímat peníze za reklamy na jejich webech, v aplikacích a videích na YouTube. Podobně tak již učinil Facebook po invazi Ruska na Ukrajinu.

S odkazem na „mimořádné okolnosti“ platforma YouTube společnosti Google uvedla, že „pozastavuje možnost mnoha kanálů zpeněžit obsah na YouTube“. Mezi ně patřilo právě několik ruských kanálů spojených s nedávnými sankcemi, jako kupříkladu sankce Evropské unie.

Google později dodal, že také brání ruským státem financovaným médiím používat jeho reklamní technologii ke generování příjmů na svých vlastních webech a aplikacích. Kromě toho ruská média nebudou moci nakupovat reklamy prostřednictvím nástrojů Google nebo umísťovat reklamy do služeb Google, jako je vyhledávání a Gmail, uvedl mluvčí Michael Aciman. „Aktivně sledujeme nový vývoj a v případě potřeby podnikneme další kroky,“ dodal Aciman.

Evropská unie ve středu uveřejnila sankce vůči některým jednotlivcům, jako je například Margarita Simonyanová, jenž označila za šéfredaktorku RT a „ústřední postavu“ ruské propagandy.

Videa z dotčených médií se také budou objevovat méně často v doporučených , řekl mluvčí YouTube Farshad Shadloo.

AN
Zdroje a obrázky: today; reuters; remix pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..