Rusko zablokovalo Google News

Ruský cenzurní uřad Roskomnadzor zablokoval Google News

Ruský federální úřad pro dozor v oblasti telekomunikací, informačních technologií a masmédií Roskomnadzor zablokoval službu agregátoru zpráv společnosti Alphabet Google News. Službu obvinil z toho, že „umožňuje přístup k falešným materiálům o vojenské operaci na Ukrajině”. Informovala o tom agentura Interfax.

Prohlášení Googlu

„Potvrdili jsme, že někteří lidé mají potíže s přístupem k aplikaci Google News a webovým stránkám v Rusku a že to není způsobeno žádnými technickými problémy na naší straně,“ uvedl Google v prohlášení. „Tvrdě jsme pracovali na tom, abychom udrželi informační služby jako News dostupné lidem v Rusku co nejdéle.“

Zablokování na žádost ruské prokuratury

Agentura Interfax uvedla, že ruský regulátor Roskomnadzor jednal na žádost úřadu ruského generálního prokurátora, aby zablokoval Google News. „Dotčený americký online zpravodajský zdroj poskytl přístup k řadě publikací a materiálů obsahujících neautentické a veřejně důležité informace o průběhu speciální vojenské operace na území Ukrajiny,“ citovala agentura Interfax cenzurní úřad.

Nový ruský zákon zakazuje oznamovat jakoukoli událost, která by mohla diskreditovat ruskou armádu.

Google News
Google News (Zprávy Google)

Google News (Zprávy Google) je webová stránka a mobilní aplikace vyvinutá společností Google. Zprávy Google nepřetržitě vyhledávají aktuální články od tisíců vydavatelů a nabízejí je uživatelům k přečtení. Google News jsou k dispozici na platformě Android, iOS a na webu. Betaverze byla spuštěna v září 2002, oficiální stabilní verze byla vydána v lednu 2006.

AN
Zdroje a obrázky: interfax; remix pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..