Rusko zablokuje Instagram

Rusko zablokuje Instagram v pondělí 14. března

Rusko od pondělí 14. března zablokuje Instagram. Federální služba pro dozor v oblasti telekomunikací, informačních technologií a masmédií Roskomnadzor omezí přístup na Instagram kvůli výzvám k násilí proti Rusům. Vše vychází z požadavku Generální prokuratury Ruské federace na omezení přístupu na sociální síť Instagram, která je vlastněna společností Meta Platforms.

Sociální síť Instagram distribuuje informační materiály obsahující výzvy k páchání násilných činů vůči občanům Ruské federace, a to včetně vojenského personálu. Podle mluvčího společnosti Meta Platforms Inc. z 11. března 2022 společnost ruší na svých sociálních sítích zákaz pro obyvatele řady zemí zveřejňovat informace obsahující výzvy k násilí vůči ruským občanům.

11. března tak společnost Meta Platforms Inc. učinila toto bezprecedentní rozhodnutí, kterým povolila zveřejňování výzvy k zabití ruského prezidenta Vladimira Putina či k páchání násilí proti ruským vojákům na svých sociálních sítích Facebook a Instagram. Na Instagramu kolují zprávy vybízející a vyvolávající násilné činy proti Rusům, v souvislosti s nimiž tedy ruská generální prokuratura vyslala požadavek, aby Roskomnadzor omezil přístup k této sociální síti.

Rusko chce dát čas uživatelům k přenesení dat a kontaktů

Vzhledem k tomu, že aktivním uživatelům Instagramu bude chvíli trvat, než přenesou své fotografie a video materiály na jiné sociální sítě a upozorní své kontakty a odběratele, rozhodl se Roskomnadzor dokončit postup pro zavedení omezení přístupu k Instagramu v 00:00 dne 14. března. Tím Rusko poskytlo uživatelům dalších 48 hodin přechodného období, než definitivně zablokuje sociální síť Instagram.

AN
Zdroje a obrázky: roskomnadzor; remix pixabay

Komentáře

2 komentáře: „Rusko zablokuje Instagram v pondělí 14. března“

  1. […] jsme vás už informovali, tak Rusko zablokovalo 14. března americkou sociální síť Instagram patřící do portfolia společnosti Meta Marka Zuckerberga. Okamžitě ale vyjelo s vlastní […]

  2. […] Rusko zablokuje Instagram v pondělí 14. března […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..