Tecno Camon čínský smartphon na českém trhu

Tecno – Další čínská značka na českém trhu přicházející s levnými mobily

Tecno je další z celé řady čísnkých značek smartphonů, která se rozhodla vstoupit na český trh, a to se svými levnými modely. Tecno patří k velkým hráčům havně na rozvíjejících se trzích v Africe a Asii, nyní se začíná objevovat i na českém trhu. České zákazníky by chtěla tato firma zaujmout svými modely nižší a střední třídy za dostupné ceny. Tedy sází na podobnou strategií, jako kupříkladu u nás Xiaomi (se svými podznačkami Poco a Redmi), Realme, ale i třeba Oppo, Vivo a TCL.

Většina ze jmenované konkurence má výhodu ve větší známosti značky u české veřejnosti. Tecno zní pro našince spíše tak trochu jako odkaz na taneční hudbu z 90. let. Jedná se ale ovšem o poměrně velkého a na mnohých trzích zavedeného výrobce. Z hlediska vlastnické struktury není Tecno provázané se známým čínským konglomerátem BBK Electronics (Oppo, Vivo, Realme). Přináleží do jiného holdingu, a to Transsion, který sdružuje rodinu značek Transsion, Tecno, iTel, Infinix etc.).

Android s vlastní nadstavbou HiOS

Tecno vyrábí smartphony, tablety a zařízení pro internet věcí. V mobilech a tabletech používá operační systém Android s vlastní nadstavbou HiOS. Dále se výrobce zaměřuje na oblast fotoaparátu, zejména softwarové zpracování obrazu a jeho vylepšování pomocí umělé inteligence. Vývoji a výzkumu pro Tecno se věnuje 1 600 zaměstnanců, firma má i vlastní obrazovou laboratoř Taivos.

Portfolio Tecno

Portfolio smartphonů Tecno je rozděleno celkem do pěti řad: Phantom, Camon, Spark, Pova a Pop. Vlajkovou řadou jest Phantom, naopak Pop je naprostým základem. Tecno na českém trhu pro začátek počítá se střední a nižší střední třídou Camon a Spark. Konkrétně budou v první vlně do prodeje uvedeny modely Tecno Camon 18 Premier, Tecno Spark 8, Spark 8 Pro a Spark 8T. V delším horizontu mají prý přibývat i další modely.

AN
Zdroje a obrázky: tecno


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..