Twitter nárůst uživatelů

Twitter zaznamenal překvapivý nárůst uživatelů, čtvrtletní tržby ale za očekáváním

Twitter zaznamenal překvapivý nárůst uživatelů, když těch aktivních za první čtvrtletí tohoto roku bylo 229 milionů. Před rokem byl počet aktivních uživatelů 199 milionů. Odhad analytiků pro první čtvrtletí byl 226,8 milionu. Za očekáváním ovšem mírně zaostaly tržby. Firma to oznámila ve zprávě „Twitter Announces First Quarter 2022 Results“.

Tržby lehce za očekáváním

Tržby společnosti Twitter, která provozuje stejnojmennou sociální síť, kterou se chystá za 44 miliard dolarů (přes bilion Kč) koupit šéf automobilky Tesla Elon Musk, v prvním čtvrtletí lehce zaostaly za očekáváním. Zvýšily se meziročně o 16 % na 1,2 miliardy dolarů (cca 28 miliard Kč), odhad analyticků byl ovšem 1,23 miliardy USD.

Čistý zisk 513 milionů USD

Čistý zisk firma Twitter zvýšila na 513 milionů dolarů, a to ze 68 milionů USD ve stejném období loni. Tržby z reklamy vzrostly o 23 % na 1,11 miliardy dolarů, tržby z předplatného a další výnosy ovšem o 31 % poklesly a dosáhly 94 milionů dolarů.

Twitter se snaží vymanit se ze stagnace své uživatelské základny, pracuje na zlepšení cílení a měření reklamy a na testování reklamních formátů elektronického obchodování. Silně také utrácí za iniciativy, jako jsou například videoreklamy. Elon Musk zatím zcela jasně neupřesnil, jakým způsobem chce Twitter vylepšit. Naznačil jen případný obchodním model založený na předplatném a zátah proti robotickým účtům. Uvidíme, co akvizice Twitteru Muskem přinese do budoucnosti. Zda-li se mu podaří Twitter přetvořit opravdu na svobodnou sociální síť a tím třeba zajistit další výrazný nárůst uživatelů.

AN
Zdroje a obrázky: twitter; remix pixabay

Komentáře

3 komentáře: „Twitter zaznamenal překvapivý nárůst uživatelů, čtvrtletní tržby ale za očekáváním“

  1. […] Twitter zaznamenal překvapivý nárůst uživatelů, čtvrtletní tržby ale za očekáváním […]

  2. […] Twitter zaznamenal překvapivý nárůst uživatelů, čtvrtletní tržby ale za očekáváním […]

  3. […] Twitter zaznamenal překvapivý nárůst uživatelů, čtvrtletní tržby ale za očekáváním […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..