Xaver 1000 od Camero-Tech může skvěle "vidět skrz zeď"

„Vidět skrz zeď“? S novu izraelskou vojenskou technologií žádný problém

Nová izraelská vojenská technologie umožňuje operátorům „vidět skrz zeď“. Xaver 1000 vyrobený společností Camero-Tech, může být užitečný pro armády, donucovací orgány, zpravodajské služby a pátrací a záchranné týmy.

Společnosti Camero-Tech, jenž sídlí v Izraeli, přišla s umělou inteligencí nové generace. Prototyp radaru, který nese název Xaver 1000, zvládne zase o něco lépe „vidět skrz zeď“, systém využívaný izraelskou armádou totiž pracuje s algoritmy ke sledování cílů za zábranou. Dokáže tak určit, zda sledovaný objekt sedí, stojí nebo leží a rovněž to, zda se jedná o dospělé, děti či zvířata.

Xaver 1000 údajně dokáže zpravodajským jednotkám poskytnout „bezprecedentní situační 3D vizuální obraz“ a má schopnost detekovat živé objekty (statické či dynamické) za zdmi a stavebními překážkami. Obsluha tohoto zařízení, který váží cca 16 kg, je podle výše jmenované společnosti velmi jednoduchá a zvládne jí jediný člověk. Získaná data pak lze posílat zpět do ústředí prostřednictvím Wi-Fi.

Vidí přes většinu stěn

Camero-Tech tvrdí, že Xaver 1000 „může proniknout přes většinu běžných stěn a materiálů“ včetně cementu a betonu v okruhu zhruba 40 metrů pomocí pulzního ultraširokopásmového radaru.

Integrovaná desetipalcová dotyková obrazovka umožňuje týmům prohlížet živé objekty za téměř jakoukoli zdí, přičemž není problém určit, zda se jedná o „dospělé, děti nebo zvířata“. Algoritmus AI pak může sledovat pohyby dotyčných objektů. Xaver 1000 je primárně určený pro využití v armádě, ale mohl by přijít vhod třeba i záchranářům, kterým by usnadňoval pátrání po osobách uvězněných v sutinách etc.

„Diamant se čtyřmi klapkami“

Radar je navržen jako diamant se čtyřmi klapkami, které se otevírají směrem ven. Uprostřed je zhruba 25 centimetrový dotykový displej s navigačním systémem, který umožňuje prohledávat místnost a zjistit, co se uvnitř může skrývat. Umí zaznamenat a přehrávat data.

„Technologie využívá rádiové vlny, které jsou schopné procházet stěnami. Ale jak víme, dokonce i signály mobilů a wi-fi slábnou, když se vzdalují od vysílací věže či přístupového bodu. Radarové signály jsou stejné: mohou procházet zdmi, ale jsou příliš slabé na to, aby přesně zobrazily nebo i reálně viděly cokoli v interiéru,“ vysvětluje firma Camero-Tech.

Camero-Tech

Camero Tech je součástí SK Group – jde o předního světového poskytovatele zobrazovacích řešení pro UWB. Společnost Camero byla založena v roce 2004 a poskytuje obraz v reálném čase přes bariéry. Jeho rodina produktů Xaver™ „See Through Walls“ poskytuje informace v reálném čase o více stacionárních a pohybujících se objektech skrytých za zdmi – poskytuje operátorům bezprecedentní situační přehled a provozní výhodu s využitím jedinečné pulzní UWB radarové technologie.

Záchranné systémy Xaver™ společnosti Camero prostřednictvím nástěnných zobrazovacích systémů se staly řešením volby pro nejvyšší vojenské síly, donucovací orgány a pátrací a záchranné týmy po celém světě a byly úspěšně operačně nasazeny.

Centrála společnosti Camero se sídlem v Kfar Netter v Izraeli zahrnuje její R&D centrum spolu s globálním obchodním a marketingovým oddělením. Jako společnost s hodnocením ISO 9001:2015 se Camero zavázala k maximální spokojenosti zákazníků s nejvyššími standardy designu, vývoje a výroby. Camero spolupracuje se světovými partnery, aby svým zákazníkům po celém světě přineslo své jedinečné řešení průchozího zobrazování „vidět skrz zeď“.

AN
Zdroje a obrázky: insider; camero


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „„Vidět skrz zeď“? S novu izraelskou vojenskou technologií žádný problém“

  1. […] „Vidět skrz zeď“? S novu izraelskou vojenskou technologií žádný problém […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..