Elon Musk sociální síť Twitter

Twitter tvrdí, že Muskova žádost o ukončení dohody je neplatná

Twitter tvrdí, že Muskova žádost o ukončení dohody je neplatná. Právníci Twitteru v dopise uvedli, že snaha Elona Muska ukončit akvizici je „neplatná a nesprávná“. Dopis adresovaný Muskovým právníkům následoval po pátečním prohlášení, že plánuje zrušit dohodu mimo jiné kvůli obvinění, že Twitter ve své službě podceňuje počet spamových účtů.

Muskovi právníci v pátečním dopise tvrdili, že Twitter porušil své závazky související s akvizicí tím, že údajně Muskovi neposkytl informace potřebné k výpočtu množství spamových a robotických účtů na této sociální síti. Nicméně právník Twitteru William Savitt z právnické firmy Wachtell, Lipton, Rosen & Katz v pondělním dopise napsal, že „Twitter neporušil žádnou ze svých povinností vyplývajících z dohody“. Savitt přímo na Twitteru uvedl, že dohoda zůstává nadále v platnosti.

„Twitter bude i nadále poskytovat informace, které si pan Musk přiměřeně vyžádal v rámci dohody, a bude svědomitě přijímat všechna opatření potřebná k uzavření transakce,“ napsal Savitt.

Akcie Twitteru v pondělí zakončily obchodování poklesem o 11,3 % na 32,65 dolaru, což je 40 procentní sleva oproti Muskově nabídce 54,20 dolaru. Zároveň to byl největší denní procentní pokles za více než 14 měsíců.

Odstupné 1 miliarda dolarů

Twitter má v případě ukončení smlouvy nárok na jednu miliardu dolarů, kterou se Musk zavázal v tomto případě zaplatit. Analytik společnosti XTB Štěpán Hájek v úterý sdělil, že Twitter sice chce pokračovat v dohodě, ale nejrychlejším řešením se podle něho zdá Muskův miliardový poplatek za zrušení dohody. „I to by však mohlo být pro Twitter v konečném důsledku malé vítězství, jelikož jejich zisk za posledních 12 měsíců byl jen něco málo přes 300 milionů dolarů a rok předtím dokonce skončili ve ztrátě,” uvedl Hájek.

AN
Zdroje a obrázky: cnbc; remix pixabay

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..