Musk odstoupil od smlouvy na koupi Twitteru

Musk odstoupil od smlouvy na koupi Twitteru za 44 miliard dolarů

Elon Musk, generální ředitel společnosti Tesla a nejbohatší člověk na světě, v pátek oznámil, že ukončuje svou smlouvu o koupi Twitteru. Jako důvod uvedl tu skutečnost, že mu společnost sociálních médií neposkytla informace o falešných účtech. Akcie Twitteru v rozšířeném obchodování klesly o 7 %. Musk v dubnu nabídl 54,20 dolaru za akcii. Předseda správní rady Twitteru Bret Taylor na mikroblogovací platformě uvedl, že rada plánuje podniknout právní kroky, aby prosadila dohodu o fúzi.

Muskovi právníci v dopise uvedli, že Twitter selhal nebo odmítl odpovědět na četné žádosti o informace o falešných nebo spamových účtech na platformě, což je zásadní pro obchodní výkonnost společnosti. „Twitter někdy ignoroval požadavky pana Muska, někdy je zamítl z důvodů, které se zdají být neopodstatněné, a jindy tvrdil, že vyhověl, zatímco poskytl panu Muskovi neúplné nebo nepoužitelné informace,“ píší právnici v dopise, ve kterém Twitteru oznamují ukončení dohody.

Oznámení je dalším zvratem v příběhu Musk & Twitter

Oznámení je dalším zvratem v příběhu koupě společnosti Twitter, když nejbohatší člověk světa uzavřel v dubnu dohodu o jeho koupi ve výši 44 miliard dolarů, ale poté odkup odložil, dokud společnost sociálních médií neprokáže, že počet spamových a fake účtů není vyšší než 5 % z celkového počtu uživatelů.

Skeptici tvrdí, že argument o robotech si Musk vymyslel jednoduše proto, aby našel důvod, proč se dostat z toho, co posléze viděl jako špatnou dohodu. Sám Musk prý věděl o problému se spamem na Twitteru a uvedl to jako jeden z důvodů, proč chtěl společnost koupit. Wall Street byla už několik měsíců skeptická k tomu, že Musk dohodu nakonec dokončí. Cena akcií Twitteru je dnes kolem 37 dolarů, což je o téměř 30 procent méně než 52 dolarů, na kterých se obchodovalo v den, kdy Musk oznámil akvizici.

Dají se čekat dlouhé vleklé právní tahanice

Podmínky dohody vyžadují, aby Musk zaplatil poplatek za přerušení ve výši 1 miliardy dolarů, pokud transakci nedokončí. Rozhodnutí pravděpodobně vyústí v dlouhé vleklé právní tahanice mezi miliardářem a 16 let působící sociální sítí Twitter, jejíž společnost sídlí v San Franciscu.

AN
Zdroje a obrázky: nytimes; remix pixabay

Komentáře

3 komentáře: „Musk odstoupil od smlouvy na koupi Twitteru za 44 miliard dolarů“

  1. […] Musk odstoupil od smlouvy na koupi Twitteru za 44 miliard dolarů […]

  2. […] Musk odstoupil od smlouvy na koupi Twitteru za 44 miliard dolarů […]

  3. […] Musk odstoupil od smlouvy na koupi Twitteru za 44 miliard dolarů […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..