Twitter Elon Musk

Musk rozšířil argumenty pro zrušení dohody o koupi Twitteru

Elon Musk rozšířil své argumenty pro zrušení dohody o koupi Twitteru o tvrzení bývalého šéfa bezpečnosti Twitteru Peitera Zatka, že podnik upřednostňuje růst počtu uživatelů před omezováním spamu a poskytuje nepravdivé informace o svém kybernetickém zabezpečení. Pokud se tato obvinění potvrdí, pak Twitter porušil některé podmínky dohody o převzetí, tvrdí Musk a jeho právníci v dopise datovaném 29. srpna. Twitter nicméně uvedl, že žádný ze svých smluvních závazků neporušil, a zopakoval, že hodlá prosadit dokončení transakce za sjednanou cenu.

Musk s těmito dalšími argumenty zaslal internetové společnosti Twitter dopis, ve kterém znovu usiluje o zrušení dohody o převzetí firmy za 44 miliard dolarů (více než bilion Kč). Podle soudních dokumentů Musk rovněž požádal o zhruba měsíční odklad soudního řízení v této kauze, které má začít v polovině října.

Falešné a spamové účty

První dopis o ukončení dohody zaslali Musk a jeho právníci firmě Twitter 8. července. Zrušení dohody tehdy zdůvodnili tím, že firma neposkytla údaje ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti. Musk se už od samého začátku netajil tím, že chce Twitter od falešných účtů očistit, aby z něj udělal „lepší místo pro uživatele“. Žádné konkrétní plány řešení tohoto problému však nezveřejnil. Dosáhnout by se toho ale dalo tak, že by musel být každý účet na Twitteru ověřený, což by v podstatě zcela vyloučilo ze hry anonymní uživatele.

Twitter po zrušení obchodu Muska zažaloval. „Musk – miliardář a zakladatel několika firem, kterému radí bankéři a právníci z Wall Streetu – tvrdí, že ho společnost Twitter podvedla, aby podepsal dohodu o fúzi v hodnotě 44 miliard dolarů. To je nepravděpodobný příběh, který odporuje skutečnosti,“ stojí ve zprávě, kterou Twitter zveřejnil již v minulém měsíci.

Musk podal protižalobu a požaduje, aby mu soud kvůli údajnému porušení podmínek Twitterem umožnil odstoupit od dohody bez zaplacení sjednaného poplatku ve výši jedné miliardy dolarů. Soudní řízení by mělo začít 17. října.

AN
Úvodní obrázek: remix pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

2 komentáře: „Musk rozšířil argumenty pro zrušení dohody o koupi Twitteru“

  1. […] Musk rozšířil argumenty pro zrušení dohody o koupi Twitteru […]

  2. […] Musk rozšířil argumenty pro zrušení dohody o koupi Twitteru […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..