Světlana Witowská končí po 25 letech v České televizi

Světlana Witowská končí po 25 letech v České televizi

Moderátorka Světlana Witowská končí po pětadvaceti letech v České televizi. Veřejnoprávní televize to oznámila na Twitteru.

„Světlano, děkujeme! Moderátorku Světlanu Witowskou vídali diváci na obrazovkách ČT přes dvacet let. A byla vynikající – nejen v Událostech, Interview ČT24, Událostech, komentářích, ale třeba i při prezidentském duelu. Od listopadu se rozhodla začít novou etapu. Přejeme mnoho úspěchů!“ napsala ČT na Twitteru.

Moderátorka Světlana Witowská, která končí po 25 letech v ČT, následně příspěvek přesdílela se slovy: „Začalo to v roce 1996. Byla to jízda nejdřív osobákem, potom 1.třidou. A stála za to. Díky, moje milá ČT,“ napsala moderátorka na Twitteru.

Světlana Witowská

Vystudovala gymnázium v Litoměřicích. Po absolvování Právnické fakulty Univerzity Karlovy pracovala jako redaktorka agentury ČTK a v deníku Mladá fronta DNES.

V roce 1996 nastoupila do České televize, kde během roku 2005 krátce moderovala hlavní zpravodajskou relaci ČT Události. Od roku 2006 do 2010 pracovala v TV Prima a moderovala její hlavní zpravodajskou relaci. Do České televize se vrátila v roce 2010, kde od roku 2014 do června 2018 moderovala pořad Interview ČT24.

V České televizi byla, poté co odmítl Václav Moravec, vybrána za moderátorku debaty prezidentských kandidátů Jiřího Drahoše a Miloše Zemana, která se uskutečnila 25. ledna 2018 v předvečer druhého kola českých prezidentských voleb.

Z prvního manželství s novinářem Robertem Zárubou má syna Viktora, v té době užívala příjmení Zárubová. V říjnu 2010 se provdala za bankéře Petra Witowského, se kterým má syna Filipa.

Dne 23. května 2019 moderovala hlavní debatu před volbami do Evropského parlamentu 2019 v budově Národního muzea.

V červnu 2020 oznámila, že končí v hlavních zpravodajských pořadech České televize – Události a Události, komentáře. Jako důvod uvedla pracovní vytížení s tím, že by se chtěla více věnovat malému synovi.

AN
Úvodní obrázek: remix Jindřich Nosek (NoJin)CC BY-SA 4.0


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..