Mastercard Click to Pay

Mastercard spouští Click to Pay. Na netu už nebudete muset opisovat čísla z kreditky

Mastercard spouští v České republice Click to Pay, čímž chce vymýtit opisování čísel a kódů z platebních karet při platbách v e‑shopech. Jedná se o další rozšíření možností a způsobů elektronického placení.

Po registraci již postačí, když při placení vyberete svoji uloženou kartu a zaplatíte klepnutím, tudíž proto tedy název Click to Pay. Jestliže budete platit na novém zařízení, pak jako první zadáte registrační e‑mail. Formou SMS nebo e-mailem poté obdržíte jednorázové heslo, kterým přihlášení potvrdíte. Nu, a opět jen vyberete kartu a platíte.

Údaje platební karty jsou maskované podobně jako u jiných elektronických platebních systémů jako kupříkladu Google Pay, což znamená, že obchodník technicky nevidí číslo vaší skutečné platební karty. Z uživatelského hlediska je to ale patrně nepodstatné, primárně jde totiž o pohodlí, které Mastercard Click to Pay přináší.

Podpora 20 % tuzemských e-shopů

V Česku ho můžete využívat již od 15. září. Mastercard odhaduje, že tento způsob placení podporuje zhruba 20 % tuzemských e-shopů, tedy více jak 9 000 obchodů. Registrace je snadná u ČSOB, jelikož tato banka platební systém integrovala do své aplikace. Jinak si kartu do systému Click to Pay zaregistruje každý bez ohledu na banku rovnou při placení, neboť Click to Pay je integrovaný do běžných platebních bran. Můžete též zajít na web Mastercard, kde lze registraci také provést.

Podle Mastercard se během pandemie naše nákupní návyky změnily. Do kamenných prodejen se sice vracíme, obrat v oblasti e-komerce byl během srpna přesto o 28 % vyšší než před pandemií, tedy v roce 2019.

AN

Úvodní obrázek: remix pixabay

Komentáře

2 komentáře: „Mastercard spouští Click to Pay. Na netu už nebudete muset opisovat čísla z kreditky“

  1. […] Mastercard spouští Click to Pay. Na netu už nebudete muset opisovat čísla z kreditky […]

  2. […] Mastercard spouští Click to Pay. Na netu už nebudete muset opisovat čísla z kreditky […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..