Severni Korea - balistické střely - Kim Čong-un

Severní Korea odpálila další dvě balistické střely

Severní Korea ve čtvrtek směrem na východ od Korejského poloostrova odpálila dvě balistické střely krátkého doletu. Obě rakety nejspíše dopadly do Japonského moře. Informují o tom zahraniční tiskové agentury. Pchjongjang tak učinil krátce po návštěvě Kamaly Harrisové v Jižní Koreji, kam americká viceprezidentka zavítala i do demilitarizované zóny mezi oběma korejskými státy.

Japonský ministr obrany Josukazu Hamada uvedl, že Severní Korea ve čtvrtek odpálila dvě balistické střely krátkého doletu. Obě dosáhly výšky 50 kilometrů a měly dolet 300 kilometrů. Hamada sdělil, že opakované severokorejské raketové testy jsou nepřijatelné a nemohou být tolerovány.

Jižní Korea tento týden u svých břehů pořádá námořní vojenské cvičení spolu s americkou armádou. V pátek se k nim připojí japonské námořnictvo. Harrisová přicestovala do Jižní Koreje, aby demonstrovala sílu spojenectví mezi Washingtonem a Soulem. Viceprezidentka USA společně s jihokorejským prezidentem Jun Sok-jolem odsoudila KLDR za sérii raketových testů a „provokativní jadernou rétoriku“.

Severní Korea provedla v poslední době již řadu testů

KLDR provedla test balistické rakety i ve středu a o víkendu, kdy odpálila střelu krátkého doletu rovněž směrem k Japonskému moři. Od začátku roku Severní Korea uskutečnila řadu raketových testů, čímž porušuje rezoluce OSN. Představitelé v Soulu a Washingtonu varovali, že Pchjongjang připravuje rovněž novou jadernou zkoušku. Ta by se podle jihokorejské rozvědky mohla uskutečnit příští měsíc, po sjezdu Komunistické strany Číny, která je nejdůležitějším spojencem KLDR.

AN
Zdroje a obrázky: agentury


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Severní Korea odpálila další dvě balistické střely“

  1. […] Severní Korea odpálila další dvě balistické střely […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..