Elon Musk na Twitteru

Twitter a Musk se dohodli na odložení výpovědi Muska u soudu

Americká internetová společnost provozující mikroblogovací službu Twitter a miliardář Elon Musk se dohodli na odložení dnes plánované výpovědi Muska u soudu. V příštích dnech by mohli dosáhnout dohody o ukončení svého soudního sporu, uvádějí to zdroje agentury Reuters. Tato skutečnost by nejbohatšímu muži na světě umožnila odkoupit provozovatele sociální sítě, za kterého v pondělí nabídl původně dohodnou cenu 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu Kč), pokud Twitter upustí od soudního sporu.

Na odložení Muskovy výpovědi u soudu ve Wilmingtonu v americkém státě Delaware plánované na dnešek se obě strany domluvily ve snaze ukončit soudní spor. Podle zdroje Reuters pokračují ve vyjednávání, konečné řešení si ale vyžádá více času. Právní tým Twitteru zatím žádnou dohodu neodsouhlasil. Soudkyně Kathaleen McCormicková ve středu uvedla, že se připravuje na blížící se proces, který má začít 17. října.

Twitteru a Musk se na koupi dohodli letos v dubnu. V červenci však oznámil ukončení dohody, což zdůvodnil tím, že mu firma neposkytla údaje ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti. Společnost Twitter následně Muska zažalovala. Obvinila jej z porušení podmínek dohody a požádala soud, aby nařídil dokončení transakce za sjednanou cenu. Firma označuje Muskovy předchozí důvody zrušení dohody za pouhé záminky; podnikatelův postup podle ní souvisí spíše s poklesem cen akcií na burze.

AN
Zdroje a obrázky: agentury; remix pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..