Logo americké společnosti Meta Platforms

Meta Platforms zařazena na seznam teroristů a extremistů ruským úřadem

Americká technologiská společnost Meta Platforms, která provozuje sociální sítě Facebook či Instagram, anebo komunikační službu WhatsApp, byla zařazena ruským úřadem Rosfinmonitoring na seznam teroristů a extremistů. Rosfinmonitoring je úřad, který má na starosti boj proti praní špinavých peněz a proti financování terorismu. O této záležitosti informovala ruská zpravodajská agentura Interfax.

Ruský soud už v březnu letošního roku označil firmu Meta Platforms za extremistickou organizaci a zakázal provoz sociálních sítí Facebook a Instagram v Rusku. Meta se proti tomuto verdiktu odvolala, v červnu však bylo soudem její odvolání zamítnuto. Právnička zastupující Metu v březnu u soudu podle agentury Reuters řekla, že firma neprovozuje extremistické aktivity a je proti rusofobii.

Banky podle zákona musejí organizacím a jednotlivcům umístěným na seznam teroristů a extremistů zmrazit finanční prostředky a přestat jim poskytovat služby. Na seznam se podle agentury Interfax dostala také lidskoprávní organizace Vesna. Petrohradská prokuratura v září požádala soud, aby organizaci prohlásil za extremistickou a zakázal její činnost v Rusku.

AN
Zdroje a obrázky: agentury; pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..