Facebook Timeline Příspěvky

Facebook obnovil oba smazané příspěvky historika Blažka o Petru Pavlovi

Facebook obnovil oba smazané příspěvky historika Petra Blažka o jednom z kandidátů na hrad Petru Pavlovi. Společnost Meta, jenž je vlastníkem sociální sítě Facebook, změnila své rozhodnutí a po blokaci nakonec uvolnila historikovi Petru Blažkovi jeho smazaný příspěvek o kandidátovi na prezidenta Petru Pavlovi. Oznámil to sám historik na sociální síti. Později Petr Blažek zveřejnil zprávu, že přístupné jsou již oba jeho texty.

„Facebook dnes změnil své rozhodnuti o údajném spamu a uvolnil opět příspěvek o Petru Pavlovi. Včera ovšem smazal dva, druhý stále posuzuje. Jsem rád, že se o tom psalo v médiích, snad to napomůže tomu, že se podobné věci budou stávat méně. Do prezidentských voleb zbývají tři měsíce, už se těším na konec. Přímou volbu nám byl dlužen čert,“ napsal historik na Facebooku. „Obnoven byl již také druhý příspěvek,“ doplnil Petr Blažek později.

Facebook zablokoval příspěvky 22. října

Sociální síť Facebook zablokovala Blažkův příspěvek z 22. října, ve kterém se historik vyjadřoval k novým informacím o minulosti Petra Pavla, generála ve výslužbě a kandidáta na prezidenta. „V příspěvku nebylo jediné vulgární slovo, byly tam pouze citáty, odkaz na článek a moje hodnocení jejich věrohodnosti podle archivních pramenů,“ uvedl Blažek. Facebook však k historikovu postu napsal, že příspěvek porušuje zásady komunity týkající se spamu. Je celkem dosti pravděpodobné, že k odstranění příspěvku došlo poté, co ho velké množství uživatelů sociální sítě nahlásilo.

Příspěvek pojednával o informacích, které pro deník Právo uvedl bývalý spolužák Petra Pavla z elitní školy pro zpravodajské důstojníky z doby komunismu Pavel Beneš. Podle Beneše byli ve škole cvičeni na agenty v diplomatickém prostředí, tedy lidově špiony operující v demokratických zemích pod rouškou diplomacie. Sám Pavel ale tvrdil, že měl být výsadkář průzkumník a vůbec o své minulosti mlžil. Benešova slova odmítl Pavel s tím, že souvisí s jeho rostoucími preferencemi před prezidentskou volbou.

AN
Zdroje a obrázky: socialní sítě; pixabay

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..