Influencer Marketing

TikTok letos předběhne Facebook ve výdajích na influencer marketing, YouTube do roku 2024

TikTok letos předběhne Facebook ve výdajích na influencer marketing, streamovací platformu Googlu YouTube pak do roku 2024. Influenceři či tvůrci obsahu jsou nepochybně hybnou silou soiálních sítí, neboť přitahují své konzumenty. Dle posledních analytických dat výdajů za influencer marketing by největším skokanem měl být právě TikTok. Jediným, koho zatím patrně neohrozí je Instagram.

Instagram na špici

Instagram se samozřejmě též může obávat hrozby TikToku pro své podnikání, ovšem v blízké budoucnosti tomu tak nebude, neboť je stále daleko napřed, pokud jde o sumy utracené za marketing influencerů na jeho platformě. Zatímco Instagram si tedy na této frontě vede dobře proti TikToku, další aplikace Meta, Facebook, takové štěstí nemá.

Nová data, která pocházejí od analytiků z Insider Intelligence (dříve eMarketer), naznačují, že TikTok je nyní na dobré cestě předběhnout Facebook, pokud jde o výdaje na influencer marketing a do roku 2024 předběhne i platformu č. 2, tedy YouTube.

Instagram neustále upravuje svůj algoritmus a zdroj, aby zvýrazňoval obsah tvůrců, doporučené příspěvky a reklamy, a to navzdory stížnostem uživatelů, kteří chtějí vidět více fotek a videí svých přátel. Jak Instagram upravuje, jakým způsobem je obsah hodnocen ve svém hlavním zdroji, tak se někteří tvůrci obávají, že jejich dosah by mohl být negativně ovlivněn neustálými změnami.

Mikro a nano influenceři

Rozhodně se všechny větší sociální sítě nyní zdatně zaměřují na „mikro“ a „nano“ influencery, což jsou ti, kteří mají cca do 5 000 odběratelů. Podle analytiků vzrostou výdaje na „nano“ influencery o 220,5 %, kdežto výdaje na „mega“ influencery by měly vzrůst jen o 8 %. Z toho vyplývá, že nadcházející změny v sociálních sítích nejvíce ohrozí mega influencery, kteří mají dosah v řádech milionů odběratelů.

TikTok – Nafouknuté počty zhlédnutí?

TikTok je často obviňován z nafouknutého počtu zhlédnutí a je známo, že má nižší limity pro to, co se pro účely obchodníků kvalifikuje jako zhlédnutí . Říká se, že počítá zhlédnutí, jakmile se video přehraje, a počítá i opětovné zhlédnutí jako zhlédnutí. (Někteří se navíc domnívají, že existují otázky, do jaké míry by se samotný TikTok mohl podílet na zvyšování počtu zhlédnutí, vzhledem k tomu, že jeho vlastník ByteDance se přímo podílel na vytváření falešných účtů v předchozí aplikaci, která byla jakýmsi předchůdcem TikTok.)

„TikTok je stále oblíbenější pro influencer marketing, ale stále se zdaleka neblíží Instagramu, pokud jde o utrácení nebo přijetí obchodníky,“ řekla hlavní analytička Insider Intelligence Jasmine Enbergová. „Je to částečně kvůli vyšším cenám, které si tvůrci Instagramu účtují za obsah, ale také kvůli široké škále formátů obsahu, z nichž většinu lze nyní nakupovat. Přesto se Instagram snaží být více jako TikTok, aby mohl zaujmout menší tvůrce, kterými je TikTok známý. To je klíčové pro to, aby si Instagram udržel vedoucí postavení v prostoru influencer marketingu, zvláště když se mnoho tvůrců na TikTok nyní může pochlubit počtem sledujících, který konkuruje nebo předčí ty na Instagramu a YouTube.“

AN
Zdroje a obrázky: techcrunch; pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

2 komentáře: „TikTok letos předběhne Facebook ve výdajích na influencer marketing, YouTube do roku 2024“

  1. […] TikTok letos předběhne Facebook ve výdajích na influencer marketing, YouTube do roku 2024 […]

  2. […] TikTok letos předběhne Facebook ve výdajích na influencer marketing, YouTube do roku 2024 […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..