Ilustrační obrázek - Twitter klávesnice

Musk k propouštění: Není jiná možnost, když firma ztrácí 4 miliony denně

Bohužel není jiná možnost, když firma ztrácí 4 miliony dolarů (98 milionů Kč) denně, napsal miliardář Elon Musk v tweetu k hromadnému propouštění v internetové společnosti Twitter, jejíž vedení nedávno převzal. Dodal, že všichni propouštění obdrží jako odstupné mzdu za tři měsíce. Šéf Twitteru pro bezpečnost a integritu Yoel Roth v pátek uvedl, že propouštění ve společnosti poté, co ji převzal Musk, postihlo asi 50 % zaměstnanců. Twitter šíří po celém světě lži, řekl americký prezident Joe Biden. Mimochodem, akcie Tesly ztratily 35 % od doby, kdy Musk oznámil převzetí Twitteru.

Tým důvěry a bezpečnosti, který je zodpovědný za zabránění šíření dezinformací a škodlivého obsahu, opustilo jen 15 % zaměstnanců, upřesnil Roth. Podle agentury Reuters tak chtěl uklidnit uživatele a inzerenty v čase těsně před nadcházejícími volbami do amerického Kongresu. Ty, kterých se hromadné propouštění dotklo, Twitter v pátek uvědomil e-mailem. „Dnes je váš poslední pracovní den ve společnosti,“ stojí ve zprávě. Podle agentury AP byla podána nejméně jedna žaloba na způsob propouštění.

Propuštění zamětnanci

Několik zaměstnanců, kteří na Twitter napsali o ztrátě zaměstnání, uvedlo, že Twitter vyřadil celé jejich týmy. A to včetně jednoho zaměřeného na lidská práva a globální konflikty, dalšího kontrolujícího algoritmy Twitteru, zda nejsou zaujaté v tom, jak se zesiluje důležitost tweetů, a technického týmu, který se věnuje tomu, aby byla sociální síť přístupnější pro lidi s postižením.

Jeden zaměstnanec Twitteru sdělil AP, že po ztrátě tolika kolegů bude práce od příštího týdne mnohem obtížnější. „Rozhodně to ovlivní naši schopnost poskytovat podporu pro volby,“ řekl.

Biden: Twitter šíří po celém světě lži

Joe Biden v pátek řekl, že Elon Musk koupil sociálních síť, která chrlí lži po celém světě. „V Americe už nejsou žádní editoři. Nejsou žádní editoři. Jak můžeme čekat, že děti budou schopny porozumět, co je v sázce?“ uvedl americký prezident.

Akcie Tesly ztratily 35 % od doby, kdy Musk oznámil převzetí Twitteru

Akcie výrobce elektrických vozů Tesla od doby, kdy její šéf Elon Musk poprvé oznámil převzetí Twitteru, ztratily 35 %. Pro srovnání, index Nasdaq Composite klesl za stejné období o přibližně 18 %. Informuje o tom CNBC.

V pátek akcie Tesly klesly o 3,6 %. Celý trh přitom po sérii ztrát v posledním pracovním dni posílil. Investor hedgeových fondů Ron Baron, který je nyní akcionářem Muskovy Tesly, SpaceX i Twitteru a který je obecně optimistický ohledně Muskových obchodů, se v pátek na 29. výroční konferenci Baron Investment Conference nejbohatšího muže planety zeptal, jak hodlá dostát svým mnoha povinnostem.

„Moje pracovní vytížení vzrostlo z přibližně 78 hodin týdně, nevím, na pravděpodobně 120,“ odpověděl mu Musk. „Jakmile se Twitteru vytyčí správný směr, myslím, že bude mnohem snazší ho spravovat než řídit SpaceX nebo Teslu,“ dodal.

Musk šéfuje satelitní internetové společnosti a výrobci znovupoužitelných raket SpaceX a nadnárodní společnosti pro výrobu elektrických vozidel a udržitelné energie Tesla. Financoval a založil společnost na výrobu mozkových čipů Neuralink a firmu na stavbu tunelů The Boring Company. Nyní sám sebe nazývá „Chief Twit“ šéfem Twitteru, který převzal za 44 miliard dolarů (1,1 bilionu Kč) a sám ho řídí.

AN
Zdroje a obrázky: agentury; twitter; cnbc, pixabay

Komentáře

Jeden komentář: „Musk k propouštění: Není jiná možnost, když firma ztrácí 4 miliony denně“

  1. […] Musk k propouštění: Není jiná možnost, když firma ztrácí 4 miliony denně […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..