Elon Musk doporučil volit Republikány

Nový majitel Twitteru Elon Musk doporučil Američanům volit Republikány

Nový majitel společnosti Twitter a nejbohatší muž světa Elon Musk dnes doporučil americkým voličům, aby v úterních volbách do Kongresu šli volit Republikány. Informovala o tom agentura Reuters.

„Nezávisle smýšlejícím voličům: Sdílená moc udrží na uzdě nejhorší excesy obou stran. Proto doporučuji hlasovat pro republikánský Kongres vzhledem k tomu, že prezident je demokrat,“ napsal Musk na twitteru.

Od doby, kdy šéf automobilky Tesla převzal Twitter, kritizují skupiny na ochranu občanských práv jeho prosazování absolutní svobody projevu, které podle nich zvýší množství dezinformací a nenávistných projevů na této sociální síti.

Demokraty prezidenta Joea Bidena čeká v úterním hlasování tvrdý boj o udržení kontroly nad Kongresem. Nestranické volební prognózy a průzkumy naznačují, že republikáni mají velmi silnou šanci získat většinu ve Sněmovně reprezentantů, zatímco boj o kontrolu Senátu bude pravděpodobně těsnější, napsala agentura Reuters.

Musk již dříve uvedl, že bude hlasovat pro Republikány, ovšem dodal, že podporuje umírněné hlasy na obou stranách politického spektra. „Zatvrzelí demokraté nebo republikáni nikdy nevolí druhou stranu, takže nezávislí voliči jsou ti, kteří skutečně rozhodují o tom, kdo bude vládnout!“ napsal na twitteru.

AN
Zdroje a obrázky: agentury; twitter; remix pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..