Twitter obnovení banovaných účtů "Všeobecná amnestie"

Twitter – Příští týden obnovení banovaných účtů a předplatné pro ověřovací ikonu

Na příští týden majitel společnosti Twitter Elon Musk naplánoval hned dvě záležitosti, a to obnovení banovaných účtů a taktéž spuštění předplatného pro ověřovací ikony.

Všeobecná amnestie

Nový majitel společnosti Twitter Musk oznámil, že od příštího týdne dojde k obnovení dříve banovaných twitterových účtů, které neporušily zákon. Své rozhodnutí postavil na výsledcích hlasování na téže sociální síti. Pro „všeobecnou amnestii“, jak rozhodnutí označuje, se vyslovilo 72,4 % z více než tří milionů hlasujících.

„Lid promluvil. Amnestie začne příští týden. Vox Populi, Vox Dei (hlas lidu, hlas boží),“ napsal pod výsledky Musk.

Stejnou latinskou frázi použil Musk i po hlasování o obnovení účtu bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten byl z platformy vyloučen předchozími majiteli, protože podle nich v lednu minulého roku podpořil své příznivce v tom, aby násilně vtrhli do sídla Kongresu.

Předplatné pro ověřovací ikonu

Twitter také již příští týden v pátek provizorně spustí funkci předplatného pro ověřovací modrou ikonu. Také tuto záležitost na svém twitterovém účtu oznámil šéf společnosti Elon Musk. Twitter navíc bude používat různé barvy této ikony pro organizace a jednotlivce.

„Zlaté ověření pro společnosti, šedé pro vlády, modré pro jednotlivce (ať jsou celebrity nebo ne),“ napsal Musk. Všechny účty budou před aktivací ikony ověřeny manuálně. „Bolestivé, ale nutné,“ dodal.

Musk se po převzetí Twitteru rozhodl přeměnit funkci modré ikony. Ta původně označovala ověřené účty známých novinářů, komentátorů, politiků a dalších veřejných osobností. Musk ale plánuje, že ověření si bude možné pořídit v rámci měsíčního předplatného, které bude stát osm dolarů (asi 200 Kč).

AN
Zdroje a obrázky: twitter; agentury; remix pixabay

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..