Donald Trump má svůj účet na Twitteru zpátky

Uživatelé Twitteru rozhodli, Trump má svůj účet zpátky

Uživatelé Twitteru rozhodli, bývalý americký prezident Donald Trump má svůj účet na mikroblogovací platformě zpátky. Hlasující se v anketě nového majitele sociální sítě Elona Muska těsnou většinou vyslovili pro obnovení jeho twitterového účtu. Musk vzápětí po konci hlasování oznámil, že účet exprezidenta Trumpa bude obnoven.

Výsledky ankety o obnovení účtu Donalda Trumpa
Výsledky ankety o obnovení účtu Donalda Trumpa

Do jednodenního hlasování, které inicioval prostřednictvím svého účtu na Twitteru samotný Musk, se zapojilo 15 085 458 uživatelů a ve prospěch obnovení Trumpova účtu se vyslovilo 51,8 % z nich. „Lid promluvil. Trump bude vrácen zpět,“ napsal Musk. Následně oznámil, že Trumpův účet bude obnoven, což se i o něco později stalo.

Trump patrně Twitter využívat nebude

Ač má exprezident Trump svůj účet zpátky, muskovu komunikační platformu už patrně využívat nebude. „Nevidím pro to žádný důvod,“ řekl Trump prostřednictvím videa na schůzi lobbistické skupiny Republikánská židovská koalice (RJC), když byl dotázán, zda se na Twitter vrátí.

Přístup na platformu Trumpovi znemožnili její bývalí majitelé po událostech kolem prezidentských voleb 2020, jejichž výsledek Trump neuznal, a které vyvrcholily nepokoji v americkém Kongresu.

Role Twitteru jakožto prostředku přímé komunikace mezi politiky a voliči v posledních letech narůstá po celém světě. Trump od ledna 2017 do konce svého pobytu v Bílém domě na svém účtu sdílel cizí obsah (retweetoval) či napsal vlastní příspěvek (tweetoval) více než 25tisíckrát, v průměru 18krát denně. Trump tento týden oznámil, že bude usilovat o kandidaturu na prezidenta v roce 2024.

AN
Zdroje a obrázky: twitter


Uveřejněno

v

od

Komentáře

5 komentářů: „Uživatelé Twitteru rozhodli, Trump má svůj účet zpátky“

  1. […] Uživatelé Twitteru rozhodli, Trump má svůj účet zpátky […]

  2. […] Uživatelé Twitteru rozhodli, Trump má svůj účet zpátky […]

  3. […] Uživatelé Twitteru rozhodli, Trump má svůj účet zpátky […]

  4. […] Uživatelé Twitteru rozhodli, Trump má svůj účet zpátky […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..