Twitter -Muskova sociální síť

Zrušení pravidla o odkazech na konkurenci a Muskova anketa

Nové pravidlo Twitteru , které zakazovalo publikování odkazů na vybrané sociální sítě moc dlouho v platnosti nevydrželo. Sociální síť ho po několika hodinách zrušila, stránka s odkazem na nové pravidlo už ani není funkční a zmizely dokonce i tweety z oficiálního účtu Twitter Support, které na nové podmínky platformy upozorňovaly.

Samotný majitel Twitteru Elon Musk k tomu tweetnul pouze krátkou informaci: „Pravidlo bude upraveno tak, že budou zablokovány účty jen v případě, že bude propagace konkurenčních služeb jejich primárním účelem, což v podstatě spadá pod pravidla proti šíření spamu.“

V dalším příspěvku Musk napsal, že v budoucnosti bude o zásadních změnách pravidel pořádat ankety mezi uživateli. Následně publikoval anketu o tom, zda má odstoupit z pozice šéfa Twitteru.

Výsledenk ankety: Musk má odstoupit z pozice ředitele

Většina uživatelů sociální sítě Twitter se v hlasování vyslovila pro odchod Elona Muska z funkce ředitele. Musk toto hlasování inicioval sám v neděli a slíbil, že výsledku se podřídí. Pro odchod Muska z čela Twitteru se vyslovilo 57,5 % z více než 17 milionů hlasujících.

Musk neuvedl podrobnosti o tom, kdy by odstoupil, pokud by tak podle výsledků hlasování měl učinit. Jako většinový vlastník ale bude nejvýznamnější světovou službu pro zasílání krátkých vzkazů i nadále ovlivňovat.

Elon Musk se vždy prezentoval jako zastánce svobody slova. Firmu Twitter koupil Musk na konci října zhruba za 44 miliard dolarů (asi bilion Kč). Twitter už za Muskova vedení rozpustil dobrovolnický tým, který vznikl v roce 2016 a jehož smyslem bylo Twitteru dávat rady ohledně rozhodnutí týkajících se fungování platformy.

AN
Zdroje a obrázky: twitter; remix pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Zrušení pravidla o odkazech na konkurenci a Muskova anketa“

  1. […] Zrušení pravidla o odkazech na konkurenci a Muskova anketa […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..