Ilustrační obrázek - Twitter klávesnice

Twitter odstraní účty odkazující na některé konkurenční platformy

Americká internetová společnost Twitter odstraní ze své stejnojmenné sociální sítě účty, které byly zřízeny jen za účelem propagace jiné konkurenční platformy. Týká se to také obsahu, v němž jsou odkazy nebo uživatelská jména k platformám Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr a Post. Společnost Twitter, jejímž novým vlastníkem je miliardář Elon Musk, to oznámila na svém účtu Twitter Support.

https://twitter.com/TwitterSupport/status/1604531261791522817

Povoleny zůstanou takzvané křížové příspěvky. Tedy takové, které pocházejí z jakékoliv jiné platformy a směřují na více jiných platforem. Odkazy a uživatelská jména na sociální platformy, které Twitter na seznamu nepovolených platforem výslovně neuvádí, jeho novou politiku neporušují. Podrobnosti a další informace o nových zásadách a také o tom, jaké přijme Twitter opatření v případě jejich porušení, naleznete ZDE

Promotion of alternative social platforms policy

December 2022

Twitter is where the public conversation is happening, and where people from all over the globe come to promote their businesses, art, ideas, and more. We know that many of our users may be active on other social media platforms; however, going forward, Twitter will no longer allow free promotion of specific social media platforms on Twitter.

What is a violation of this policy?

At both the Tweet level and the account level, we will remove any free promotion of prohibited 3rd-party social media platforms, such as linking out (i.e. using URLs) to any of the below platforms on Twitter, or providing your handle without a URL:

Prohibited platforms:

Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post and Nostr

3rd-party social media link aggregators such as linktr.ee, lnk.bio

Examples: 

“follow me @username on Instagram”

“username@mastodon.social”

“check out my profile on Facebook – facebook.com/username”

(Zdroj: Help Center)

Na seznamu není například TikTok, což je platforma pro zveřejňování krátkých videí. Jejím vlastníkem je čínská společnost ByteDance. Naopak sociální síť Truth Social, kterou vyvinula společnost Trump Media & Technology Group bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, na seznamu je. Trumpovi loni v lednu minulé vedení firmy Twitter natrvalo zakázalo na platformě publikovat, Musk Trumpovi účet na twitteru letos v listopadu sice obnovil, Trump už o něj ale neprojevil zájem.

Musk firmu Twitter koupil na konci října zhruba za 44 miliard dolarů (asi bilion Kč). Twitter už za Muskova vedení rozpustil dobrovolnický tým, který vznikl v roce 2016 a jehož smyslem bylo Twitteru dávat rady ohledně rozhodnutí týkajících se fungování platformy.

Reuters: Chaotické změny

Ohlášená změna politiky, kterou se řídí fungování Twitteru včetně odkazů na konkurenční platformy, přichází po sérii změn zavedených po Muskově nástupu do čela firmy. Agentura Reuters označila zavádění těchto změn za chaotické.

Musk se angažuje ve více oblastech, je například i šéfem automobilky Tesla či vesmírné společnosti SpaceX. Po převzetí Twitteru propustil nejvyšší management a zhruba polovinu zaměstnanců. Dlouho se pak nemohl rozhodnout, jak přesně bude zpoplatňovat vybrané služby v rámci předplatného Twitter Blue. Nejnověji Musk zrušil účty několika novinářům, kteří sdíleli odkazy na pohyb Muskova soukromého letadla v reálném čase. Musk to zdůvodnil obavami o bezpečnost své rodiny. Když se zvedla vlna kritiky od novinářů i některých vládních úřadů ve více zemích, Musk zrušené účty, na základě výsledků Ankety k této záležitosti, obnovil.

Musk byl od loňského podzimu nejbohatším člověkem na světě. Na první příčce jej ale před několika dny vystřídal francouzský podnikatel Bernard Arnault, spoluvlastník společnosti LVMH, která se věnuje prodeji luxusního zboží.

AN
Zdroje: agentury; twitter; pixabay

Komentáře

Jeden komentář: „Twitter odstraní účty odkazující na některé konkurenční platformy“

  1. […] Twitter odstraní účty odkazující na některé konkurenční platformy […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..