Elon Musk sociální síť Twitter

Musk odstoupí z pozice šéfa Twitteru, jakmile za sebe najde náhradu

Nový vlastník a zároveň ředitel americké internetové společnosti Twitter Elon Musk uvedl, že odstoupí z pozice šéfa firmy, jakmile za sebe najde náhradu. Uživatelé Twitteru se v pondělí v anketě na sociální síti, kterou inicioval sám Musk, vyslovili pro jeho odchod z čela podniku. Elon Musk přislíbil, že se výsledku ankety podřídí.

„Odstoupím z funkce výkonného ředitele, jakmile najdu někoho natolik pošetilého, aby se této práce ujal! Poté budu řídit pouze týmy softwaru a serverů,“ napsal Musk na twitteru.

Server CNBC s odvoláním na zdroje obeznámené se situací v úterý uvedl, že Musk aktivně hledá nového šéfa Twitteru, který by ho v čele firmy nahradil. Již dříve uvedl, že jeho působení v čele Twitteru bude pouze dočasné. V neděli nicméně Musk na svém twitterovém účtu napsal, že žádný nástupce zatím neexistuje.

Hlasování v klíčových Anketách: Příště jen ověření?

Je celkem možné, že příště o zásadních a klíčových otázkách nenechá Musk hlasovat úplně každého. Právo rozhodovat o změně pravidel pomocí anket budou mít do budoucna zřejmě jen předplatitelé Twitter Blue, tudíž uživatelé s modrou fajfkou u jména. Tento návrh vzešel od jednoho z uživatelů sociální sítě a šéf Twitteru mu přitakal s tím, že jde o dobrý nápad, který využije.

Mimochodem se tato debata odehrála pod tweetem jiné kontroverzní osoby, a to Kima Dotcoma, zakladatele služeb pro sdílení Megaupload a Mega. Ten Muskovi vzkázal, že nebylo moc moudré nechat hlasovat o řízení Twitteru veřejnost, když je teď pro některé veřejným nepřítelem číslo jedna. Zvláště když jeho nepřátelé mají prý obrovskou armádu botů, kteří budou hlasovat vždy proti němu. Roboti a falešné účty byl právě důvodem, kterým se Musk dříve oháněl, když chtěl svého času z akvizice Twitteru vycouvat.

AN
Zdroje a obrázky: twitter; cnbc; remix pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..