Notesoo Jedeme dál

NOTESOO: Jedeme dál. Česká sociální síť nakonec pokračuje

S českou sociální sítí bez cenzury a pro názor Notesoo to vypadalo v poslední době dosti bledě. Byla bez vývoje, uživatelská přívětivost, funkčnost a použitelnost byla velmi nízká. Tudíž nebylo divu, že ač lidé projevili o novou sociální sít, která byla spuštěna na jaře tohoto roku, značný zájem, tak ten postupně upadal až na Notesu zůstalo posledních pár mohykánů. A nebylo ani divu, že provozovatel tohoto projektu Michal Auředník před měsícem prohlásil „Končíme“. Nakonec si ale vše rozmyslel a publikoval na síti blogový příspěvek „NOTESOO: Jedeme dál“

V listopadu vysvětloval Auředník své důvody pro ukončení projektu takto: „Bohužel se mi ani po několika měsících hledání nepodařilo najít IT, který by uměl pracovat s Buddypress šablonou, na které je Notesoo postaveno a měl zájem pracovat na Notesoo. Setkal jsem se i s názory, že síť jen šíří ruskou propagandu a podobné. Notesoo se tak zaseklo a neposouvá se, aby bylo lepší a nabízelo více funkcí. Projekt je sám o sobě velmi zajímavý a je o něj zájem, protože cenzura a svoboda slova dostávají od našich ”elit” pořádně za uši.“

„Celý projekt stojí nemalé peníze a financuji jej z vlastních zdrojů s tím, že příjmy z Notesoo žádné nejsou. Osobně mě ale více trápí to, že se to nikam neposouvá a já to nemohu ovlivnit. Naháním stávajícího IT x-krát týdně, bez odezvy..a tak se zkrátka fungovat nedá. Je to poměrně frustrující pocit, když víte, že to nemůžete ovlivnit. Notesoo bude vypnuto během cca. 7 dní. Pro projekt jsem udělal co se dalo, obětoval značné prostředky, veliké množství času, ale vzhledem k výše uvedeným okolnostem jsem se rozhodl projekt ukončit,” dodal 24. listopadu majitel Notesoo Auředník.

NOTESOO: Jedeme dál

V půlce prosince ovšem Michal Auředník vydal na blogu Notesoo prohlášení, ve kterém zdůvodnil pokračování projektu. Osvětlil, že v předchozích měsících se předně věnoval své volební kampani do Senátu (Mimochodem skončil v prvním kole na třetím místě se ziskem téměř 10.500 hlasů). A také to, jaké peripetie měl se svou kampaní na Facebooku „Facebook mi schválil mojí politickou reklamu, což je kategorie sama pro sebe a vyžaduje profíka při nastavení kampaně, ale stačilo, aby mě pár lidí (asi neziskovky) nahlásili a všechny reklamy byly smazány, účet zablokovaný. Přišel jsem tak o nejefektivnější možnost reklamy, jak cíleně oslovit voliče v mém obvodu.“ I tato zkušenost byla pro Auředníka velikou motivací k tomu, aby se pokusil posouval Notesoo na další level. „..moje zkušenost z voleb mi dala do žil novou krev a sílu a udělám vše, aby Notesoo žilo a bylo lepší, silnější a dokonalejší,“ zakončuje ve svém blogovém příspěvku Auředník.

Noteso Jedeme dál - Motivace k pokračování v provozu české sociální sítě

V posledním období jsou na sociální síti Notesoo patrné nějaké dílčí vylepšení a snaha o jakýsi posun ve funkčnosti celé sítě. Jestli to bude pokračovat a zda-li to bude stačit na to, aby se Notesoo stalo v budoucnu alternativním a vážným hráčem na poli sociálních sítí, to lze jen těžko v tuto chvíli odhadnout.

AN; Anděl Azazel
Zdroje a obrázky: notesoo


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „NOTESOO: Jedeme dál. Česká sociální síť nakonec pokračuje“

  1. […] NOTESOO: Jedeme dál. Česká sociální síť nakonec pokračuje […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..