Big data - Klávesnice: Ilustrační obrázek

Potvrzení trendu, data válcovala o Silvestru sms a telefonáty

O Silvestru se ohledně posílání blahopřání nedělo nic neočekávaného, naopak se potvrdil trend, kdy v posledním dni v roce opět a ještě více data válcovala sms a telefonáty. Objem přenesených dat na internetu o Silvestru meziročně vzrostl u všech operátorů o 32 až 42 %. Naproti tomu meziročně ubylo poslaných textových zpráv a telefonátů. Plyne to z čísel mobilních operátorů.

čeští mobilní operátoři

T-mobile

Datový provoz v síti T-Mobile se meziročně zvýšil o 32 % na 2,4 terabyty (TB). Vrcholu dosáhlo užívání datových služeb mezi 21:45 a 22:00. Počet telefonátů se snížil o 7 % na 20,1 milionu. Stejně jako v předchozích letech ubylo poslaných textových i multimediálních zpráv. Operátor odbavil 5,8 milionu SMS, což je meziročně o 18 % méně, a 143.000 MMS, což představuje pokles o 19 %.

Vodafone

V síti Vodafone se objem přenesených dat zvýšil o 37 % na 1,5 TB, nejsilnější provoz byl mezi 21:00 a 22:00. Síť spojila 15,5 milionu telefonátů, což je meziročně o 7 % méně, vrchol provozu byl v první hodině nového roku. Telefonátům z Česka do zahraničí v letošním roce vévodila volání na Ukrajinu a na Slovensko. Lidé prostřednictvím Vodafone odeslali 4,4 milionu SMS, o 16 % méně než před rokem.

O2

Síť O2 přenesla o Silvestru zhruba 3 TB dat, objem se meziročně zvýšil o 42 %. Lidé uskutečnili v poslední den roku 14,6 milionu hovorů, o 11 % méně než o rok dříve. Počet odeslaných textových zpráv se meziročně snížil o 20 % na 6,1 milionu, multimediálních zpráv MMS lidé poslali zhruba 176.000, což představuje pokles o 17 %. Síť byla nejvytíženější mezi půlnocí a první hodinou ranní, vůbec nejsilnější provoz byl v první minutě nového roku.

AN
Zroje a obrázky: operátori; remix pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..