Balíky Amazon

FTC připravuje na Amazon antimonopolní žalobu

FTC (Federální obchodní komise Spojených států) na internetový obchod Amazon připravuje antimonopolní žalobu. Informaci o tom přinesl list The Wall Street Journal (WSJ), který se odvolává na zdroje obeznámené se situací. Dle listu ovšem není zatím zcela zřejmé a jisté, zda FTC žalobu na Amazon skutečně podá.

Zdroje uvedly, že komise v posledních letech prověřovala různé obchodní praktiky Amazonu. Zabývala se kupříkladu tím, zda firma na svých platformách nezvýhodňuje své vlastní produkty před konkurencí. Zkoumala taktéž praktiky předplatitelské služby Amazon Prime. Zatím však není úplně jasné, na které aspekty podnikání Amazonu by se žaloba zaměřila.

V prosinci se Amazon vyhnul vysoké pokutě od Evropské komise (EK), když se dohodl na změně svých obchodních praktik v EU. Firma v Evropské unii čelila mimo jiné obvinění, že svou velikost, obchodní sílu a rozsah nashromážděných dat využívá k tomu, aby si zajistila nespravedlivou výhodu nad ostatními obchodníky, kteří své zboží a služby nabízejí přes její platformu.

Internetový obchod Amazon působí od roku 2013 také v České republice. O dva roky později zde otevřel své distribuční centrum v Dobrovízi, které nyní zaměstnává přes 3000 stálých pracovníků. V korporátních kancelářích v centru Prahy má firma dalších více než 1000 specializovaných pracovníků.

AN
Zdroje a obrázky: wsj; agentury; pixabay


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..