Nokia nové logo

Finská Nokia mění ikonické logo

Nokia mění ikonické logo, aby signalizovala změnu strategie. Finský výrobce vybavení pro komunikační sítě páté generace 5G Nokia mění logo. Firma tak čini proto, že chce aby již nebyla spojována s mobilními telefony, což je obor, který před zhruba deseti lety opustila. Uvedl to dnes generální ředitel Pekka Lundmark.

„V představách většiny lidí jsme stále úspěšnou značkou mobilních telefonů, ale o tom už Nokia není,“ řekl Lundmark. „Chceme uvést na trh novou značku, která se soustředí na sítě a průmyslovou digitalizaci, což je úplně něco jiného než původní mobilní telefony… Bylo to spojení s chytrými telefony a dnes jsme obchodní technologická společnost,“ řekl v rozhovoru pro agenturu Reuters generální ředitel Pekka Lundmark.

Nové logo se skládá z pěti různých tvarů tvořících slovo NOKIA. Ikonická modrá barva starého loga byla vypuštěna pro řadu barev v závislosti na použití. Firma současně představila soubor nových strategických pilířů, který má urychlit její růst, upozornila agentura Bloomberg.

Nokia bývala kdysi největším výrobcem mobilních telefonů na světě, v roce 2014 však prodala tyto aktivity Microsoftu a zaměřila se na síťové vybavení a obrovské portfolio patentů na mobilní přístroje.

Microsoft výrobu telefonů Nokia v roce 2016 prodal firmám HMD, kterou založili bývalí vysocí manažeři Nokie, a FIH Mobile. V současnosti jsou tak na trhu k dispozici telefony značky Nokia vyráběné firmou HMD.

AN
Zdroje a obrázky: agentury; nokia


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..