Microsoft zeď cihly

Microsoft ve snaze získal souhlas EK s převzetím Activision nabídl ústupky

Microsoft nabídl ústupky Evropské komisy (EK) ve své snaze získat souhlas s převzetím společnosti Activision Blizzard, výrobce her Call of Duty či Candy Crush. Ukazuje to aktualizovaná dokumentace EK, která funguje zároveň jako unijní antimonopolní úřad. Evropská komise v souladu se svou politikou neposkytla žádné další podrobnosti. Nyní si vyžádá zpětnou vazbu od konkurentů a od zákazníků, poté přijme konečné rozhodnutí, které by mělo padnout do 22. května.

Prezident Microsoftu Brad Smith uvedl, že firma je připravena nabídnout konkurentům licenční smlouvy, aby zmírnila obavy z narušení konkurence na trhu. Nechce ale prodat lukrativní Call of Duty. V posledních týdnech společnost podepsala smlouvy se třemi společnostmi, které chtějí tuto hru uvést na své platformy. „Stojíme si za naším slibem přinést Call of Duty více hráčům na více přístrojích. Uzavřeli jsem smlouvy o uvedení hry na konzoli Nintendo a s cloudovými službami pro streamování her firem Nvidia, Boosteroid a Ubitus,“ řekl mluvčí Microsoftu.

Podle zdrojů agentury Reuters je pravděpodobné, že Microsoft díky těmto licenčním smlouvám a dalším opatřením získá od EK s akvizicí souhlas. V Evropě zkoumá spojení také britský antimonopolní úřad, ale tam zatím není jisté, zda ho povolí.

Microsoft oznámil, že koupí za 68,7 miliardy dolarů (zhruba 1,5 bilionu Kč) vývojáře her a vydavatele interaktivního zábavního obsahu Activision Blizzard loni v lednu. Akvizice, která je největším převzetím v technologickém sektoru, má urychlit růst herní divize Microsoftu. Po dokončení transakce bude Microsoft třetí největší herní firmou na světě podle výše tržeb za společnostmi Tencent a Sony. Právě Sony je velkým kritikem transakce.

AN
Zdroje a obrázky: ek; agentury, pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Microsoft ve snaze získal souhlas EK s převzetím Activision nabídl ústupky“

  1. […] Microsoft ve snaze získal souhlas EK s převzetím Activision nabídl ústupky […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..