Chatbot Bard od Googlu - chatovací robot

Chatbot Bard od Googlu zpřístupněn veřejnosti, chce konkurovat ChatGPT

Chatbot Bard od Googlu byl v úterý zpřístupněn veřejnosti. Americká internetová společnost konverzačního robota Bard zpřístupnila zatím jen uživatelům ze Spojených států a Velké Británie. Chatbot Bard od Googlu chce konkurovat službě ChatGPT vytvořené společností OpenAI, kterou podporuje firma Microsoft.

Google jako dceřiná společností skupiny Alphabet doposud ponechával použití Barda pouze schváleným testerům. Narychlo ho představil už začátkem února, kdy byla v popředí zájmu právě služba ChatGPT. Mezi oběma podniky se tak rozpoutal závod o to, který z nich zpřístupní umělou inteligenci více uživatelům. Cílem je změnit způsob, jakým lidé pracují.

Rozhraní tvoří webová stránka oddělená od vyhledávače Google s prostorem, kam uživatel může zadat otázku. „Z testování Barda jsme se hodně naučili a dalším důležitým krokem k jeho vylepšení je získat zpětnou vazbu od více lidí,“ napsali viceprezidenti Googlu Sissie Hsiaová a Eli Collins. Chatbot Bard od Googlu vychází z jazykového modelu LaMDA, který Google navrhl pro generování chatbotů. Kalifornská společnost jej představila v roce 2021.

Oba vedoucí pracovníci Googlu uznávají, že použitý program LLM generující odpovědi na otázky formulované v běžném jazyce „není bezchybný“ a může „nabízet nepřesné, zavádějící nebo nepravdivé informace“. Hsiaová a Collins v rozhovoru s deníkem The New York Times (NYT) uvedli, že Google zatím nevytvořil obchodní model a strategii zpeněžení Barda.

AN
Zdroje a obrázky: nyt; ap; blog google; remix pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

2 komentáře: „Chatbot Bard od Googlu zpřístupněn veřejnosti, chce konkurovat ChatGPT“

  1. […] Chatbot Bard od Googlu zpřístupněn veřejnosti, chce konkurovat ChatGPT […]

  2. […] Chatbot Bard od Googlu zpřístupněn veřejnosti, chce konkurovat ChatGPT […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..