Další změny Twitter Blue, doporučovány budou jen příspěvky ověřených

Další změny Twitter Blue, doporučovány budou jen příspěvky ověřených

V nejbližší době se na sociální síti Twitter odehrají další změny u placené funkce Twitter Blue. Na svém twitterovém profilu je oznámil šéf Twitteru Elon Musk. Od 15. dubna budou doporučovány ostatním uživatelům pouze příspěvky od ověřených předplatitelů. Neověření uživatelé též nebudou moci hlasovat v anketách. Musk to zdůvodnil tím, že je to jediný způsob, jak řešit problémy s účty provozovanými umělou inteligencí.

Uživatelé, kteří chtějí mít ověřený účet označený modrou ikonou, v současnosti platí měsíčně sedm dolarů (154 Kč). Ověření také umožňuje přístup k mnoha dalším funkcím. Musk již dříve uvedl, že placené ověřování výrazně zvyšuje náklady na používání robotických účtů a usnadňuje jejich identifikaci. Nyní oznámil, že nově ohlášené změny jsou jediným způsobem, jak řešit „převzetí moci pokročilými houfy botů s umělou inteligencí“. Jinak je to podle něj beznadějně prohraná bitva.

Rozhodnutí ale kritizují někteří uživatelé této sociální sítě. Bývalý zaměstnanec Twitteru, který si nepřál být jmenován, stanici BBC řekl, že ověření uživatelé využijí svých možností a své přítomnosti k ovlivňování čehokoliv, od dezinformací až po skutečné poškozování uživatelů.

Změny Twitter Blue: Uživatelům se budou v záložce "Pro vás" zobrazovat pouze příspěvky od ověřených
Uživatelům se budou v záložce „Pro vás“ zobrazovat pouze příspěvky od ověřených

Na Twitteru existují dva algoritmy, a tedy dvě záložky, a to s doporučenými tweety „Pro vás“ a s tweety od účtů, které uživatel sleduje. Nová politika a budoucí změny Twitter Blue v podstatě znemožní uživatelům, kteří neplatí, být součástí jednoho z těchto proudů. To znamená, že neověření uživatelé budou mít menší možnost získat pro svůj tweet lajk či retweet, uvedla BBC.

AN
Zdroje: twitter; bbc; remix pixabay

Komentáře

3 komentáře: „Další změny Twitter Blue, doporučovány budou jen příspěvky ověřených“

  1. […] Další změny Twitter Blue, doporučovány budou jen příspěvky ověřených […]

  2. […] Další změny Twitter Blue, doporučovány budou jen příspěvky ověřených […]

  3. […] Další změny Twitter Blue, doporučovány budou jen příspěvky ověřených […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..